Μενού
  • Α-
  • Α+

Στο «βαθύ κόκκινο» παραμένει η Ελλάδα για δεύτερη διαδοχική εβδομάδα στον χάρτη του ECDC που παρουσιάζει το ποσοστό θετικότητας των τελευταίων 14 ημερών, τα κρούσματα και τον ρυθμό των τεστ. Ολόκληρη η Ευρώπη έχει «βυθιστεί» στο «βαθύ κόκκινο» με τις εξαιρέσεις να είναι ελάχιστες γεγονός που καταδεικνύει ότι ο κορονοϊός και οι μεταλλάξεις του, προεξάρχουσας της Ομικρον συνεχίζουν να σαρώνουν τη «Γηραιά Ηπειρο» κι αναπόφευκτα και τη χώρα μας.

Διαβάστε ακόμη: Νέα μέτρα από τις 3 Ιανουαρίου σε διασκέδαση, εστίαση, γήπεδα και τηλεργασία

Στις «πράσινες» αποχρώσεις εμφανίζεται η χώρα μας στο δείκτη που αφορά στον αριθμό τεστ που διενεργούνται, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της χώρας «πρασινίζει» επίσης στο δείκτη που αφορά στη θετικότητα- με εξαίρεση ορισμένες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας που εντάσσονται στο «κίτρινο».

Μετάλλαξη Ομικρον: Η επέλασή της έφερε νέα μέτρα

Η εξάπλωση της μετάλλαξης Ομικρον και στη χώρα μας, με τα κρούσματα να αυξάνονται, έφερε νέα μέτρα, τα οποία μάλιστα τίθενται άμεσα σε ισχύ. Από αύριο 24 Δεκεμβρίου θα τεθεί σε εφαρμογή η πρώτη δέσμη μέτρων κι από τις 3 Γενάρη του 2022 η δεύτερη. Από αύριο λοιπόν:

  • Η μάσκα γίνεται υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Το μέτρο αφορά και τους κλειστούς χώρους όπως γυμναστήρια, εστιατόρια κι εκκλησίες (κατά την είσοδο κι όπου αλλού είναι εφικτό).
  • Στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τα σούπερ μάρκετ, καθίσταται υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας ή η μάσκα υψηλής προστασίας (KN-95)
  • Ακυρώνονται όλες οι δημόσιες ψυχαγωγικές εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων και των εορτών που είχαν προγραμματίσει η Δήμοι.
  • Ισχυρή σύσταση για τεστ στους ταξιδιώτες που εισέρχονται στη χώρα κατά τη 2η και την 4η μέρα μετά την άφιξή τους, καθώς έχει διαπιστωθεί πως εμφανίζουν συμπτώματα μετά την είσοδό τους και με αυτόν τον τρόπο θα υπάρξει αντιμετώπιση της διασποράς.
  • Ισχυρή σύσταση για self test όσο δυνατόν περισσότερο είναι δυνατόν πριν από κάθε κοινωνική εκδήλωση. Ειδικά οι νεότεροι, όπως είπε ο κ. Πλεύρης, θα πρέπει να προσέξουν τις επαφές τους με ευπαθή άτομα

Νέα μέτρα και από τις 3 Ιανουαρίου

Την ερχόμενη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου θα αποφασιστούν τα μέτρα που θα ισχύσουν από τις 3 Ιανουαρίου και μετά. Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, τα νέα μέτρα δεν θα παραπέμπουν σε lockdown ενώ δεν υπάρχει συζήτηση για επαναφορά των SMS. Παράλληλα διευκρίνισε πως θα ανοίξουν κανονικά τα σχολεία. Όπως σημειώθηκε τα συγκεκριμένα μέτρα θα αφορούν την ψυχαγωγία και τη διασκέδαση, τις αθλητικές εκδηλώσεις, την τηλεργασία και μια σειρά από δραστηριότητες που δεν κρίνονται αναγκαίες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA