ΚΟΙΝΩΝΙΑ
23/12/2021 19:23

Ορφανοτροφείο: Τρεις εργαζόμενοι ξεσκέπασαν την υπόθεση – Σε καλή κατάσταση τα 5 παιδιά στο νοσοκομείο Παίδων

Τρεις εργαζόμενοι έκαναν την καταγγελία για το ορφανοτροφείο «κολαστήριο» της Αθήνας, στο οποίο σύμφωνα με την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, ανήλικοι είχαν σεξουαλικές σχέσεις και παιδιά ήταν θύματα σωματικής βίας

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Ορφανοτροφείο: Τρεις εργαζόμενοι ξεσκέπασαν την υπόθεση – Σε καλή κατάσταση τα 5 παιδιά στο νοσοκομείο Παίδων
Αγόρι που κλαίει (πηγή: Pixabay)
Ανάγνωση:

Τρεις εργαζόμενοι έκαναν την καταγγελία για το ορφανοτροφείο «κολαστήριο» της Αθήνας, στο οποίο σύμφωνα με την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, ανήλικοι είχαν σεξουαλικές σχέσεις και παιδιά ήταν θύματα σωματικής βίας. Στο μεταξύ, στο νοσοκομείο Παίδων έχουν διακομισθεί πέντε παιδιά από το ορφανοτροφείο με τους παιδοψυχίατρους να προσπαθούν να αντλήσουν στοιχεία προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβαινε στο ίδρυμα και αν έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά. Σύμφωνα με τον διευθυντή του «Παίδων» Εμμανουήλ Παπασάββα τα παιδιά είναι σε καλή κατάσταση και θα παραμείνουν στο νοσοκομείο μέχρι να αποφασίσει η εισαγγελία για το πού θα μεταφερθούν.

Διαβάστε ακόμη: Δόμνα Μιχαηλίδου για ορφανοτροφείο: «Έκαναν σεξ ανήλικα αγόρια και το προσωπικό έβλεπε»

Σύμφωνα με τον ALPHA, την καταγγελία που άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου» έκαναν τρεις εργαζόμενοι στο ορφανοτροφείο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η μία εργαζόμενη αποχώρησε πέρυσι το καλοκαίρι και οι 2 συνεχίζουν να εργάζονται. «Πρέπει να μάθουμε την αλήθεια. Τα παιδιά να ζουν με ασφάλεια. Να ξεκινήσουν οι έρευνες σε δομές όλης της χώρας. Μέχρι τον Φεβρουάριο θα πάνε τα κλιμάκια σε όλες τις δομές, από παιδί σε παιδί», δήλωσε στον ALPHA η κυρία Μιχαηλίδου. Νωρίτερα, η κυρία Μιχαηλίδου αποκάλυψε πως γυναίκες υπάλληλοι του ορφανοτροφείου ωθούσαν και παρότρυναν τα αγόρια ηλικίας 7 έως 11 ετών σε ερωτικές περιπτύξεις και πράξεις και τις παρακολουθούσαν «απολαμβάνοντας το θέαμα».

Όλα ξεκίνησαν μετά από έγγραφη καταγγελία που έγινε για το ορφανοτροφείο, μετά την οποία υποβλήθηκε από την πλευρά της Υπουργού μηνυτήρια αναφορά στην Δικαιοσύνη, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα και σε βάθος ο ενδεδειγμένος έλεγχος. Στο ορφανοτροφείο φιλοξενούνταν πολλά παιδιά τα οποία είχαν απομακρυνθεί από τις οικογένειές τους που είχαν κριθεί ως ακατάλληλες για να τα μεγαλώσουν. Στην δομή πλέον γίνεται πολυεπίπεδος έλεγχος, ενώ όλα τα παιδιά που φιλοξενούνται σε αυτό θα περάσουν από παιδοψυχιατρικές εξετάσεις, είπε η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Όπως σημείωσε η κυρία Μιχαηλίδου, σε βάρος του ορφανοτροφείου εκκρεμεί ήδη μια έρευνα, μετά από προηγούμενη μηνυτήρια αναφορά, καθώς είχε διαπιστωθεί πως φιλοξενούνταν σε αυτό πολλά περισσότερα παιδιά από όσα δηλώνονταν στις αρμόδιες Αρχές, αναφερόμενη μάλιστα και στις παράλογες εξηγήσεις που έδινε για αυτό ο αρμόδιος του ιδρύματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ