Μενού
  • Α-
  • Α+

Ποινική δίωξη για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS και τρομοκρατικές πράξεις που αφορούν μεταξύ άλλων ανθρωποκτονίες στην αλλοδαπή ασκήθηκε από τον εισαγγελέα στον 40χρονο Ιρακινό που συνελήφθη ως μέλος της οργάνωσης.

Συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης οδηγήθηκε πρώτα στην Εισαγγελία και στη συνέχεια στην ανακρίτρια από την οποία ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα, ενώ του διορίστηκε και συνήγορος υπεράσπισης.

Ο 40χρονος είχε συλληφθεί και στις 7 Δεκεμβρίου 2021, κατηγορούμενος για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, διευκόλυνσης εισόδου-εξόδου από τη χώρα, κατοχής διαβατηρίων και ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων, πλαστογραφίας, αποδοχής προϊόντων εγκλήματος, κατ’ εξακολούθηση και νομοθεσίας περί όπλων. Τότε είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ωστόσο συνελήφθη εκ νέου στις 23 Δεκεμβρίου κατηγορούμενος για συμμετοχή στο ISIS.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σχέσεις και οι επαφές του 40χρονου Ιρακινού που βρισκόταν παράνομα στην Ελλάδα είχαν μπει στο μικροσκόπιο καθώς εντοπίστηκε με έναν Αιγύπτιο να έχουν στα κρησφύγετά τους περισσότερα από 900 ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ διαπιστώθηκε ότι πολλά από αυτά κατέληγαν στα χέρια αλλοδαπών σε χώρες της Ευρώπης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA