Μενού
  • Α-
  • Α+

Παραβάσεις που έφεραν πρόστιμα αλλά και λουκέτα σε καταστήματα έφεραν οι έλεγχοι των Αρχών για την εφαρμογή των νέων μέτρων, την παραμονή των Χριστουγέννων. Επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας σε μαγαζιά σε Αττική αλλά και άλλες περιοχές της Ελλάδας είτε για υπεράριθμους πελάτες είτε για μη επίδειξη πιστοποιητικών.

Διαβάστε ακόμη: Εκτίμηση Τζανάκη για 9.000 κρούσματα την Τρίτη - Συνεδριάζει η επιτροπή για τα νέα μέτρα

Τα συνεργεία ελέγχων διαπίστωσαν συνολικά 657 παραβάσεις μόνο την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου και προχώρησαν σε επτά συλλήψεις αλλά και στην επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας σε συνολικά 13 καταστήματα. Από αυτά τα τρία ήταν στην Αττική, δύο στη Θεσσαλία, τρία στην Ήπειρο και πέντε στα νησιά του Ιονίου. Σε όλες τις περιπτώσεις τα μαγαζιά σφραγίστηκαν για τις επόμενες 15 ημέρες ενώ επιβλήθηκαν και διοικητικά πρόστιμα.

Την Παρασκευή 24/12 βεβαιώθηκαν:

  • 502 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ
  • 4 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή προστίμου των 300 ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο.
  • 146 παραβάσεις και 7 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).
  • 5 παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF ( PassengerLocatorForm ) από ταξιδιώτη. 

Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι και για την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας. Συνολικά ελέχθησαν, 18 καταστήματα και βεβαιώθηκαν παραβάσεις σε 14 από αυτά. Παράλληλα σε δύο επιχειρήσεις επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας.

Η κορύφωση των ελέγχων (οι οποίοι θα επαναληφθούν την εβδομάδα της πρωτοχρονιάς) θα είναι απόψε το βράδυ. Στο κέντρο της Άμεσης Δράσης στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής οι βάρδιες θα είναι τέτοιες που να μπορούν να «σηκώσουν» τη διαχείριση των τηλεφωνημάτων. Στόχος είναι σε περίπτωση καταγγελιών το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. να μπορεί να ανταποκριθεί στην διεκπεραίωσή τους. Ενδεικτικό της βαρύτητας που δίνεται στα μέτρα είναι ότι ο αρμόδιος υπουργός κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, συμμετέχει στις σχετικές συσκέψεις.

Αναλυτικά από τις 24 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως τις 2 Ιανουαρίου 2022 τα νέα μέτρα που θα ισχύουν έχουν ως εξής:

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους (και σε γυμναστήρια)
  • Υποχρεωτική διπλή μάσκας ή μάσκα υψηλής προστασίας (μάσκα ΚΝ95) στα σούπερ μάρκετ και τα ΜΜΜ
  • Απαγορεύονται οι εορταστικές εκδηλώσεις από Δήμους
  • Υποχρεωτικά τεστ σε όσους ταξιδιώτες έρχονται στην Ελλάδα, σε όλες τις πύλες της χώρας την 2η και την 4η μέρα μετά την άφιξή τους.
  • Σύσταση για τεστ πριν από κάθε κοινωνική εκδήλωση

     

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA