ΚΟΙΝΩΝΙΑ
26/12/2021 19:10

Σεισμός: Ισχυρή δόνηση 5,2 Ρίχτερ κοντά στην Κρήτη - 4 Ρίχτερ στην Κόρινθο

Δύο δυνατές σεισμικές δονήσεις στη χώρα την επόμενη ημέρα των Χριστουγέννων μεγέθους 5,2 Ρίχτερ κοντά στην Κρήτη και 4 Ρίχτερ στην Κόρινθο με τον σεισμό να γίνεται αισθητός και στην Αττική

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Σεισμός: Ισχυρή δόνηση 5,2 Ρίχτερ κοντά στην Κρήτη - 4 Ρίχτερ στην Κόρινθο
Πηγή: shutterstock
Ανάγνωση:

Δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις το απόγευμα της Κυριακής 26 Δεκεμβρίου, με την πρώτη νότια της Κρήτης με μέγεθος 5,2 Ρίχτερ και λίγα λεπτά αργότερα στην Κόρινθο μεγέθους 4 Ρίχτερ με τον σεισμό να γίνεται αισθητός και στην Αθήνα. Ο πρώτος σεισμός σημειώθηκε στις 17:15 στο θαλάσσιο χώρο νοτιοανατολικά της Κρήτης με το επίκεντρο να εντοπίζεται 46 χιλιόμετρα νοτίου της Κάσου και το εστιακό βάθος στα 9 χιλιόμετρα. Μέσα στην επόμενη ώρα σημειώθηκαν δύο ακόμη σεισμοί στην περιοχή μεγέθους 3 και 2,7 Ρίχτερ αντίστοιχα.

Στις 18:13 ο εγκέλαδος «χτύπησε» κοντά στην Αττική. Αν και αρχικά το επίκεντρο δόθηκε νότια της Θήβας εν συνεχεία από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο σημειώθηκε πως έγινε 27 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Κορίνθου -ανατολικό κομμάτι του Κορινθιακού κόλπου- με εστιακό βάθος τα 16,7 χιλιόμετα. Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Αττική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΣΕΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΣΕΙΣΜΟΣ ΚΡΗΤΗ ΑΤΤΙΚΗ ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ