Μενού
  • Α-
  • Α+

Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, απουσία ελέγχων και διάφορα τεχνάσματα από τους θαμώνες ώστε να μην γίνουν αντιληπτοί συνάντησαν μεταξύ άλλων οι ελεγκτικές αρχές και το βράδυ των Χριστουγέννων στο «σαφάρι» ελέγχων στα νυχτερινά μαγαζιά. Ανάμεσα τους και δύο καταστήματα που λειτουργούσαν ενώ την προηγούμενη μόλις ημέρα τους είχε επιβληθεί 15ήμερη αναστολή λειτουργίας.

Διαβάστε ακόμη: Νέα μέτρα: Λουκέτο σε 4 μεγάλα κλαμπ - Τα δύο ήταν γεμάτα παρότι σε αναστολή

Ιδιαίτερα για τα συγκεκριμένα δύο, πολύ γνωστά κλαμπ στο κέντρο της Αθήνας, ο πέλεκυς αναμένεται να πέσει πολύ βαρύτερος από το πρόστιμο και τη νέα επιβολή αναστολής λειτουργίας. Όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελος Μπίνης υπάρχει αίτημα προς τον Δήμο Αθηναίων για να τους αφαιρεθεί η άδεια λειτουργίας. «Θα ακολουθήσει αφαίρεση της άδειας λειτουργίας των καταστημάτων και δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι εύκολο να ξαναβγάλουν άδεια» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Star.

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι έλεγχοι για την τήρηση των νέων μέτρων όπως αυτά ισχύουν από την περασμένη Παρασκευή 24/12. Βεβαιώθηκαν πάνω από 400 παραβάσεις και «κόπηκαν» εκατοντάδες πρόστιμα για μη χρήση μάσκας, ενώ υπήρξαν και συλλήψεις υπευθύνων σε καταστήματα. Στα νυχτερινά μαγαζιά, οι παραβάσεις που εντόπισαν οι Αρχές είχαν να κάνουν είτε με την επίδειξη πλαστών πιστοποιητικών, που ανήκαν σε άλλα πρόσωπα, είτε με την απουσία τους κάτι που σημαίνει πως οι πελάτες δεν είχαν καν ελεγχθεί κατά την είσοδό τους στο κατάστημα.

Υπήρξαν δε περιπτώσεις που κατά την είσοδο των αστυνομικών για έλεγχο, πελάτες που δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα έφτασαν να κρύβονται ακόμη και κάτω από τα τραπέζια ώστε να μην γίνονται αντιληπτοί. Σημειώνεται πως σε περίπτωση εντοπισμού πιστοποιητικού που ανήκει σε άλλο πρόσωπο, το πρόστιμο φτάνει τα 3.000 ευρώ, με την οφειλή να βεβαιώνεται στην εφορεία. Σύμφωνα με τα στοιχεία του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., βεβαιώθηκαν συνολικά 422 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 6 συλλήψεις και επιβλήθηκαν 4 αναστολές λειτουργίας επιχειρήσεων. Παράλληλα, επιβλήθηκαν και πρόστιμα για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA