Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της υποδιεύθυνσης ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής για το ορφανοτροφείο «κολαστήριο» της Αθήνας για το οποίο έγιναν καταγγελίες για βιασμούς μεταξύ παιδιών ηλικίας 7 έως 11 ετών, παρουσία εργαζομένων. Οι αστυνομικοί παίρνουν καταθέσεις από τα 5 παιδιά που φιλοξενούνται πλέον στο νοσοκομείο «Παίδων». 

Διαβάστε ακόμη: Δόμνα Μιχαηλίδου για ορφανοτροφείο: «Έκαναν σεξ ανήλικα αγόρια και το προσωπικό έβλεπε»

Η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου επισκέφτηκε τα 5 παιδιά και είπε στην ΕΡΤ πως είναι εμφανή τα σημάδια παραμέλησής τους καθώς έχουν σημάδια στο πρόσωπο, κακή στοματική υγιεινή και κυκλοφορούσαν ξυπόλητα στο νοσοκομείο επειδή έτσι έμαθαν στο ορφανοτροφείο. Ο εισαγγελέας θα κρίνει αν τα 5 παιδιά θα επιστρέψουν στο ορφανοτροφείο ή αν θα μεταφερθούν σε άλλη δομή. 

Βίαζαν κούκλες 

«Τα παιδιά είχαν μια πάνινη κούκλα με την οποία τα περισσότερα όπως έλεγαν έκαναν σεξ μαζί της. Ο … 7 ετών κάποια στιγμή κατέβασε το παντελόνι του μπροστά σ όλα τα παιδιά έπεσε πάνω στην κούκλα και μου είπε τώρα βιάζω την κούκλα. Η κυρία (…) μου είπε να μη δώσω σημασία ότι γίνονται και χειρότερα και ότι για όλα αυτά είναι ενημερωμένοι η πρόεδρος η κοινωνική υπηρεσία του ιδρύματος και ο ψυχολόγος», είχε δηλώσει προ ημερών η κυρία Μιχαηλίδου στο MEGA. Στην καταγγελία που έγινε για το ορφανοτροφείο, αναφέρεται πως οι γυναίκες που εργάζονταν στη δομή ασκούσαν σωματική βία στα παιδιά και υπήρχε δωμάτιο-αποθήκη στο οποίο τα έκλειναν και τα χτυπούσαν. Επίσης οι γυναίκες χορηγούσαν στα παιδιά ληγμένα φάρμακα, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA