Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι μαθητές βρίσκονται σε διακοπές για την περίοδο των Χριστουγέννων με την επιστροφή τους στα σχολεία να είναι μεν προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, τη συζήτηση, δε, γύρω από τη συγκεκριμένη ημερομηνία να έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις. Για μία ακόμη φορά από την πλευρά της κυβέρνησης εκφράστηκε πρόθεση και σταθερός προσανατολισμός να ανοίξουν κανονικά στην ώρα τους.

Διαβάστε ακόμη: Νέα μέτρα: Ρεβεγιόν στο σπίτι - Κληρώνει για ωράρια σε εστίαση, διασκέδαση, τι θα γίνει με τα σχολεία

Μιλώντας σχετικά ο κυβερνητικό εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου διευκρίνισε ότι μέχρι τις 10 Ιανουαρίου θα έχουμε και αλλά δεδομένα και άλλες συνεδριάσεις των ειδικών και αν χρειαστεί να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα σε ό,τι αφορά τον διαγνωστικό έλεγχο, ενδεχομένως περισσότερα τεστ, θα γίνει πράξη. «Θα εξαντλήσουμε κάθε εργαλείο, κάθε πιθανότητα, που έχουμε στα χεριά μας για να πετύχουμε το άνοιγμα των σχολείων» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Τώρα που οι μαθητές είναι εκτός σχολικού περιβάλλοντος με την Όμικρον να δείχνει τη διασπορά και με τις νέες ηλικίες πιο ευαίσθητες, χρειάζεται ενδεχομένως κάποια τροποποίηση, κάποιος πιο αυστηρός έλεγχος, για να πάμε 10η Ιανουαρίου και να ανοίξουν τα σχολεία». «Δεν υπάρχει σήμερα κάποια εισήγηση να μην ανοίξουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου» σημείωσε πάντως. 

Εξαδάκτυλος: Έχουμε ζητήσει μόνο απαγόρευση εκδρομών

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μέλος της επιτροπής των ειδικών, από την πλευρά του αποκάλυψε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, πως δεν έχει ζητηθεί παράταση των σχολικών διακοπών. «Απαγόρευση των σχολικών εκδρομών είναι το μόνο που έχουμε συζητήσει. Εκκρεμούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, διότι ο ιός έχει καινούρια χαρακτηριστικά, γι’ αυτό άλλαξαν και τα πρωτόκολλα καραντίνας. Άρα τα πρωτόκολλα στα σχολεία θα αναθεωρηθούν. Η γενική αρχή και επιθυμία όλων είναι τα σχολεία να μείνουν ανοιχτά για πολλούς και διαφόρους λόγους. Είναι όμως μια συζήτηση που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα» σημείωσε ο κ. Εξαδάκτυλος.

«Τα σχολεία θα κλείσουν λόγω κρουσμάτων»

Ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης εξέφρασε την άποψη πως τα σχολεία θα κλείσουν λόγω των κρουσμάτων. «Τα σχολεία θα κλείσουν λόγω των κρουσμάτων. Προτιμότερο να παρατείνουμε μία εβδομάδα το άνοιγμά τους προκειμένου να μην έχουμε αναστάτωση. Πολλά τμήματα προβλέπω ότι θα κλείσουν εκ των πραγμάτων» είπε φιλοξενούμενος στο MEGA.

Ενώ ο Διευθυντής στη Β’ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, υποστήριξε πως «Το να κλείσουμε τα σχολεία και την οικονομία είναι παράπλευρες απώλειες».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA