Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε ισχύ τίθενται από αύριο Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021, στις 06:00 το πρωί, τα νέα μέτρα κατά της πανδημίας όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Αναφορικά με τη διασκέδαση και εστίαση θα λειτουργεί μέχρι τις 12 το βράδυ, μόνο για καθήμενους, σε τραπέζια έξι ατόμων, χωρίς όρθιους και χωρίς μουσική. Εξαίρεση αποτελεί η παραμονή Πρωτοχρονιάς (Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου) που τα καταστήματα θα λειτουργήσουν έως τις 02:00 το πρωί αλλά με τους ίδιους περιοριστικούς όρους. Επίσης ο κ. Πλεύρης είπε ότι είναι καλό όλοι να κάνουν τεστ πριν από τα τραπέζια ακόμη και στα σπίτια.

Σχετικά με την κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ο κ. Πλεύρης είπε ότι νοσηλεύονται κυρίως όσοι έχουν πληγεί από τη μετάλλαξη Δέλτα, αλλά παράλληλα στην κοινότητα φαίνεται ότι η μετάλλαξη Ομικρον είναι η κυρίαρχη. Οπως συμπλήρωσε, το σύστημα Υγείας πιέζεται από τη μετάλλαξη Δέλτα, γι’ αυτό είμαστε σε πλήρη συμφωνία με τις ιδιωτικές δομές να μας παραχωρήσουν κλίνες και προσωπικό.

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, η επιτροπή ομόφωνα καλεί τους πολίτες να εμβολιαστούν, τα εμβόλια καλύπτουν τη μετάλλαξη Ομικρον, και να μη διασπείρονται ψευδείς ειδήσεις ότι τα εμβόλια δεν την καλύπτουν, τόνισε. Ακόμη ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα επανεκτιμήσει όλο το πλαίσιο και ως προς την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και για τον χρόνο που θα ισχύουν τα πιστοποιητικά. «Η κυβέρνηση θα επανεκτιμήσει την υποχρεωτικότητα το επόμενο διάστημα και τον χρόνο που θα ισχύουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού», ανέφερε ο υπουργός.

Tα νέα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από την Πέμπτη 30/12 στις 06:00: 

  1. Διασκέδαση - εστίαση: Ωράριο μέχρι 00:00 - Μόνο με καθήμενους - Τραπέζια 6 ατόμων - Χωρίς μουσική 
  2. Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς για διασκέδαση - εστίαση: Ωράριο μέχρι τις 2:00 με όλες τις προαναφερόμενες απαγορεύσεις
  3. Απαγόρευση διενέργειας οποιασδήποτε εκδήλωσης - πάρτι ακόμα και σε ιδιωτικούς χώρους.
  4. Τηλεργασία στο 50% και κυλιόμενο ωράριο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
  5. Γήπεδα: Μείωση πληρότητας στο 10%, με πλαφόν τα 1.000 άτομα (Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, διεξαγωγή των αγώνων κεκλεισμένων των θυρών).
  6. Επισκέψεις στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων μόνο με PCR test 48 ωρών.
  7. Απαγόρευση εισόδου ιατρικών επισκεπτών στα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Επίσης σε ισχύ είναι τα εξής: 

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας αυξημένης προστασίας (ΚΝ95 – FFP2) ή διπλή μάσκα και στο προσωπικό της εστίασης
  • Παραμένει δε και για την είσοδο στα σούπερ μάρκετ και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA