Μενού
  • Α-
  • Α+

Δεν έχουμε δει ακόμη τα χειρότερα! Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε ο  καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, αναλύοντας στην εκπομπή live news του MEGA, την επιδημιολογική κατάσταση του κορονοϊού στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα μας και η οποία σύμφωνα με τον ίδιο θα οδηγήσει σε εκτόξευση περίπου στις 60.000 κρούσματα την πρώτη εβδομάδα του 2022. 

Διαβάστε ακόμη: Νέα μέτρα: Υποχρεωτικός εμβολιασμός και πιστοποιητικά εμβολιασμού - Αλλαγές προανήγγειλε ο Θάνος Πλεύρης

«Τα μέτρα θα αρχίσουν να δίνουν αποτέλεσμα μετά από μια εβδομάδα. Τότε θα δούμε μια επιβράδυνση της ξέφρενης πορείας της Όμικρον» ανέφερε αρχικά ο κ. Σαρηγιάννης και προέβλεψε ότι τις πρώτες μέρες του 2022 θα δούμε νέο «μαύρο» ρεκόρ κρουσμάτων: «Μπορεί να δούμε να ανεβαίνουν κι άλλο τα κρούσματα.

Με την τάση που έχουμε τώρα μπορεί να φτάσουμε και τις 60.000. Αν γίνει αυτό από τις 22-23 Ιανουαρίου θα δούμε και αποκλιμάκωση. Το πρόβλημα σε αυτό θα είναι η επιβάρυνση του ΕΣΥ. Παρά την ηπιότητα της νοσηρότητας της νόσησης από την Όμικρον όταν οι αριθμοί είναι τόσο μεγάλοι ένα μικρό ποσοστό θα χρειαστεί και νοσηλεία».

Ο κ. Σαρηγιάννης διευκρίνισε ότι «...προς το τέλος της πρώτης εβδομάδας του 2022 είναι πολύ λογικό να δούμε 60.000 κρούσματα. Ο αριθμός αναπαραγωγής την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου ήταν 1,6, αν πάμε στα 28.000 κρούσματα αυτό θα ανεβεί πάρα πολύ. Αυτό σημαίνει ότι 2 θετικοί κολλούν 3».

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων ο καθηγητής εξήγησε ότι αν τα σχολεία ανοίξουν μια εβδομάδα αργότερα θα ήταν θετικό γιατί θα αποφευχθεί η επανέναρξη των σχολείων με την κορύφωση του κλίματος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA