Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα 30.000 κρούσματα κορονοϊού αναμένεται να ξεπεράσει και σήμερα ο ημερήσιος απολογισμός μολύνσεων που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ. Οπως ανέφερε στο ρεπορτάζ του ο ΑΝΤ1 τα κρούσματα κορονοϊού είναι πάρα πολλά και είναι μεγάλη η διασπορά της μετάλλαξης Ομικρον, η οποία μέχρι τώρα πάντως δείχνει να έχει ήπια συμπτώματα σε όσους νοσούν. 

Διαβάστε ακόμη: Μετάλλαξη Ομικρον: Ποια είναι τα συμπτώματα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

Χθες, Τετάρτη, σημειώθηκε νέα «έκρηξη» με 28.828 κρούσματα κορονοϊού σε μια ημέρα, τα 12.848 εκ των οποίων στην Αττική. Για την ταχύτατη διασπορά της παραλλαγής Όμικρον μίλησε το πρωί ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ακόμα βρισκόμαστε στη φάση συλλογής δεδομένων για την «Όμικρον», ωστόσο τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η διασπορά της είναι ταχύτατη κι ότι η τρίτη δόση του εμβολίου «μας βοηθάει πολύ να αποφύγουμε τη βαριά νόσηση, αλλά είναι δεδομένο ότι θα αρρωστήσουν και οι πλήρως εμβολιασμένοι».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA