Μενού
  • Α-
  • Α+

Καλή χρονιά με... καλοκαιρία! Σχεδόν αίθριος καιρός αναμένεται την πρώτη μέρα του νέου έτους, καθώς η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή, οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ, ενώ σημαντική θα είναι η εξασθένηση των ανέμων στα πελάγη.

Διαβάστε ακόμη: Κι όμως το 2021 είχε κι ευχάριστα γεγονότα!

Ετσι για σήμερα Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2022, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 16 με 18 βαθμούς και στα νησιά τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

H αναλυτικά πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για την Πρωτοχρονιά:

 

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ανήμερα την Πρωτοχρονιά. Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες προβλέπονται στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Τοπικές βροχές προβλέπονται στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες. Τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Μακεδονία - Θράκη

Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Στην κεντρική Μακεδονία βορειοδυτικοί αρχικά με την ίδια ένταση, από το μεσημέρι όμως θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τα 5 με 6 και το βράδυ έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα στα βόρεια θα ενισχυθούν σε 5 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Στην Κρήτη παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Στις Κυκλάδες λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα 

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στην περιοχή του Καστελλόριζου τις πρωινές ώρες.

Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι 4 με 5 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Στα νότια αρχικά ανατολικοί 5 με 6 μποφόρ, βαθμιαία όμως θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτιούς 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις.

Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 4 και το πρωί έως 5 μποφόρ.Το βράδυ θα ενισχυθούν τοπικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 4 και το πρωί έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις.

Ανεμοι: Βορειοδυτικοί αρχικά 3 με 4 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως βαθμιαία θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τα 5 με 6 και το βράδυ έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA