Μενού
  • Α-
  • Α+

Μπορεί να απαγορεύθηκαν κάθε μορφής πάρτι για τον εορτασμό το βράδυ της παραμονής Πρωτοχρονιάς, όμως, φαίνεται ότι πολλοί ετοιμάζονται ήδη για τη νυχτερινή τους έξοδο. Παράνομα κέντρα διασκέδασης έχουν στηθεί σε διάφορα σημεία της Αττικής και όχι μόνο και μάλιστα, διαφημίζονται στα social media

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: 40.560 κρούσματα, 76 θάνατοι και 627 διασωληνωμένοι

Κυρίως νεαροί είναι αυτοί που φτάνουν στο σημείο μέχρι και να προσκαλούν για πάρτι στο κέντρο της Αθήνας, αδιαφορώντας για τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορονοϊού. Μάλιστα, κάποιοι δεν κρύβουν ακόμη και μπροστά στις κάμερες ότι... όλο και σε κάποιο πάρτι θα βρεθούν για να γιορτάσουν την αλλαγή του χρόνου μαζί με φίλους και με τον κίνδυνο της μετάλλαξης Ομικρον να παραμονεύει. 

Ένας νεαρός προσκαλεί κόσμο σε... κορονοπάρτι μετά το μίνι λουκέτο που επιβλήθηκε στην εστίαση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς: «Γεια χαρά σε όλους σας. Ενημερώνω ότι season 2 κορωνοπάρτι στην Πάτρα ξεκινάνε, για άλλη μία φορά όσοι ήσασταν πέρσι τα θυμάστε. Όσοι θα είστε φέτος θα τα γνωρίσετε!»  Ανέφερε ένα από τα πολλά μαζικά καλέσματα για συγκεντρώσεις ατόμων. «Σε σπίτια σε πλατείες. Θα μαζευτούν να γιορτάσουν. Εγώ δεν σκέφτομαι να πάω έχω κανονίσει με τους φίλους μου», είπε νεαρός μπροστά στην τηλεοπτική κάμερα.

Δίνουν ραντεβού σε Μοναστηράκι και Πανόρμου 

Αυτό που προβληματίζει τις αρχές είναι τα πάρτι τα οποία ήδη έχουν στηθεί, καθώς πολλοί είναι αυτοί που ψάχνουν για σημεία διασκέδασης στο Facebook, με αρκετούς να απαντούν πως θα στηθούν πάρτι στο Μοναστηράκι αλλά και στην Πανόρμου!

Ένας άλλος νεαρός με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ζητάει από τους φίλους του να σκεφτούν ιδέες αλλά και μέρη για παράνομα πάρτι, τονίζοντας πως θα έχει παντού αστυνομία. Μάλιστα, τα κορονοπάρτι που θα στηθούν προκαλούν προβληματισμό ακόμη και στους επιχειρηματίες της εστίασης.

«Θα γίνουν σε σπίτια κορονοπάρτι. Θα υπάρχουν οι αφελείς και οι άνθρωποι που δεν καταλαβαίνουν το μέγεθος της επικινδυνότητας που υπάρχει. Ας μην ξεχνάμε πως σε αυτό το σημείο φτάσαμε από τα γήπεδα από τα μπουζούκια και από τα κλαμπ», δηλώνει καταστηματάρχης

Τα πρόστιμα που έχουν ανακοινωθεί είναι «τσουχτερά», καθώς ο ιδιοκτήτης ή ο ενοικιαστής ιδιωτικού χώρου που θα διοργανώσει παράνομο πάρτι θα κληθεί να πληρώσει 50.000 ευρώ.Σε περίπτωση που διαπιστωθεί και δεύτερη παράβαση το πρόστιμο θα ανέβει στα 200.000 ευρώ.

Εκτοξεύθηκαν οι τιμές στα Airbnb

Πολλοί είναι εκείνοι που αναζητούν εναλλακτική για το πρωτοχρονιάτικο πάρτι και η ζήτηση στα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα τύπου Airbnb έχει εκτοξευθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες οι κρατήσεις έχουν αυξηθεί κατακόρυφα!

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι από τη στιγμή της ανακοίνωσης των νέων μέτρων από το υπουργείο Υγείας με το κλείσιμο των κέντρων διασκέδασης (με εξαίρεση την παραμονή Πρωτοχρονιάς μέχρι τις 02:00, αλλά χωρίς μουσική), υπήρξε εκτίναξη στη ζήτηση για ενοικιαζόμενα διαμερίσματα σε διάφορες πλατφόρμες.

Αλλοι τα θέλουν για να διοργανώσουν πρωτοχρονιάτικα πάρτι και άλλοι για να... απομονωθούν και να γλιτώσουν από τον ιό. Από πλευρά της πλατφόρμας Airbnb έχουν γίνει οι απαραίτητες συστάσεις για την αποφυγή των πάρτι και ελέγχονται όσοι προχωρούν σε ενοικιάσεις. Υπάρχουν όμως και αυτοί που δηλώνουν αποφασισμένοι να μην... χαλάσουν τη διάθεσή τους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA