Μενού
  • Α-
  • Α+

Αναμφίβολα ένα από τα πρόσωπα του 2021 (με αρνητικό όμως πρόσημο) ήταν και ο δημοφιλής ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος έχει παραπεμφθεί να δικαστεί για βιασμό κατ’ εξακολούθηση το 2008 και δύο απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014, έπειτα από σχετικές καταγγελίες που έγιναν εις βάρος του. Ο προφυλακισμένος στις φυλακές της Τρίπολης από τον περασμένο Ιούλιο, αρνείται πάντως έως σήμερα τα όσα του αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι όλα έγιναν κατόπιν συναίνεσης και μάλιστα με πρωτοβουλία των ίδιων των παθουσών.

Σύμφωνα με το Open, ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε μάλιστα τα γενέθλιά του στις 31 Δεκεμβρίου και τα πέρασε μοναχικά μέσα στη φυλακή. Η δίκη του γνωστού ηθοποιού έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 18 Μαρτίου, όπου θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, το 2008 αλλά και δύο απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014.

Παράλληλα, πριν λίγο καιρό αποκαλύφθηκε μέσα από ρεπορτάζ της εκπομπής «Το Πρωινό» πώς ο δημοφιλής ηθοποιός έχει ένα τεράστιο χρέος, μια μεγάλη οφειλή που αγγίζει το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Οι καταγγελίες για τον Πέτρο Φιλιππίδη

Η πρώτη από τις καταγγέλλουσες κατέθεσε ότι το 2008 συναντήθηκαν στο θέατρο προκειμένου να την δει για ένα ρόλο. Όμως, σύμφωνα με όσα φέρεται να κατέθεσε η γυναίκα, εκείνος την κάλεσε στο καμαρίνι του και μετά από την συζήτηση που είχαν την υποχρέωσε στη διενέργεια σεξουαλικών πράξεων.

Τον Φεβρουάριο του 2010 φέρεται να τελέσθηκε η πρώτη απόπειρα βιασμού από τον ηθοποιό. Σύμφωνα με τη μαρτυρία της γυναίκας, ο Φιλιππίδης της τηλεφώνησε ζητώντας της να βρεθούν στο θέατρο πριν από την απογευματινή παράσταση προκειμένου να της δώσει ένα διορθωμένο σενάριο του ρόλου της. Όταν πήγε εκεί όμως όπως λέει η καταγγέλουσα «Μου έδειξε κάτι φωτογραφίες που βρίσκονταν πάνω στο μπουντουάρ του και με το χέρι του μου έπιασε τον πισινό και με κάθισε στα πόδια του χαϊδεύοντας με. (…) Άπλωσε πάνω μου τα χέρια του και με στρίμωξε στη γωνία. Μου όρμησε, με φιλούσε στον λαιμό και ήθελε να φτάσει στα χείλη μου" κατέθεσε, μεταξύ άλλων.

Στη δεύτερη περίπτωση απόπειρας βιασμού η γυναίκα είχε καταθέσει ότι τον Αύγουστο του 2014 συναντήθηκε με τον Π. Φιλιππίδη για να συζητήσουν για δουλειά, αλλά η συνάντηση είχε εντελώς διαφορετική εξέλιξη. Η γυναίκα μπήκε στο αυτοκίνητό του για την επιστρέψει στο σπίτι της, μετά το ραντεβού τους, αλλά εκείνος την οδήγησε με το αμάξι σε αδιέξοδο δρομάκι στο Παλαιό Ψυχικό, όπου σύμφωνα με όσα περιέγραψε επιχείρησε να την βιάσει

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA