Μενού
  • Α-
  • Α+

Το άνοιγμα των σχολείων βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας κυβέρνησης και ειδικών καθώς η ξεκάθαρη πρόθεση είναι οι μαθητές να επιστρέψουν κανονικά στα θρανία στις 10 Ιανουαρίου. Αύριο Tρίτη, αλλά ενδεχομένως και την Tετάρτη θα συνεδριάσει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων λαμβάνοντας υπόψιν τα δεδομένα των πρώτων ημερών και τους σκληρούς δείκτες - παρουσία και της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως - ώστε στη συνέχεια να κάνει τις εισηγήσεις της στον πρωθυπουργό και τα κυβερνητικά στελέχη που το αργότερο ως την Πέμπτη (6/1) θα έχουν λάβει τις τελικές αποφάσεις.

Διαβάστε ακόμη: Σαρηγιάννης: Πολύ πιθανόν να φτάσουμε τα 80.000 κρούσματα την ημέρα

Η διασπορά της μετάλλαξης Ομικρον έχει οδηγήσει πολλούς επιστήμονες να ζητούν να μετατεθεί η επιστροφή στις σχολικές αίθουσες ωστόσο όπως έχει επισημάνει το Reader.gr η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας σε απευθείας συνεννόηση με τον πρωθυπουργό διαμηνύει ότι τα σχολεία είναι μακράν το πιο ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά, με συστηματικό testing και μάσκες, την ώρα που, ούτως ή άλλως, δεν τίθεται ζήτημα εν γένει περιορισμού της κινητικότητας των παιδιών για άλλες δραστηριότητες.

Παράλληλα, βρίσκονται υπό αναθεώρηση τα υγειονομικά πρωτόκολλα και είναι πολύ πιθανό οι μαθητές να κληθούν να επιστρέψουν στα θρανία με περισσότερα τεστ. Στο τραπέζι των συζητήσεων είναι και η αύξηση των self tests που διανέμονται στα παιδιά σε εβδομαδιαία βάση, από 2 σε 3, αλλά και η αύξηση των τεστ σε περίπτωση κρούσματος στο τμήμα. Υπάρχει και η ιδέα για επιστροφή των μαθητών με rapid test, αν και υπάρχουν σημαντικές επιχειρησιακές δυσκολίες γι’ αυτό

Σχολεία: Αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας

Οπως αποκάλυψε τη Δευτέρα η στήλη «Μαξιμιλιανός» αναμένεται να επέλθουν σημαντικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των σχολείων, ώστε να μπορέσουν να ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου. Συγκεκριμένα, το μοντέλο 50+1% των μαθητών του τμήματος θετικοί στον κορονοϊό, προκειμένου να κλείσει το τμήμα, είναι υπό αίρεση πλέον. Κυρίαρχη ιδέα να πάμε σε ένα μοντέλο 30+1% ή 40+1%, αλλά και με αύξηση του testing.

Ενώ, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της στήλης σε περίπτωση κρούσματος, μπορεί να κάνουν rapid όλοι οι μαθητές της τάξης και όχι μόνο τα «γειτονικά» θρανία, σε μορφή σταυρού.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA