Μενού
  • Α-
  • Α+

Μετά τον εντοπισμό πολλών κρουσμάτων στο προσωπικό, το επισκεπτήριο στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός περιορίζεται στο ελάχιστο για το διάστημα των επόμενων δύο εβδομάδων. Οπως αποφάσισε η διοίκηση, θα επιτρέπεται μόνο στις επείγουσες περιπτώσεις.

Διαβάστε ακόμη: ΕΟΔΥ - Μετάλλαξη Ομικρον: Γιατί δεν μπορείτε να συνδεθείτε με το τηλεφωνικό κέντρο - Οι διευκρινίσεις Ζαούτη

Συγκεκριμένα νοσούν 92 γιατροί και νοσηλευτές σε σύνολο 3.400 εργαζομένων. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Τρίτη (4/1) οι υγειονομικοί σε καραντίνα πέντε ημερών θα είναι 57, καθώς αναμένεται να επιστρέψουν 35.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ, ο διοικητής του Νοσοκομείου, Αναστάσιος Γρηγορόπουλος δεν είναι η πρώτη φορά που λαμβάνεται το μέτρο απαγόρευσης επισκεπτηρίου, καθώς κάτι ανάλογο είχε συμβεί και στο παρελθόν, στο πλαίσιο περιορισμού της μετάδοσης κορονοϊού στους ασθενείς. Ξεκαθάρισε, επίσης ότι οι υγειονομικοί δεν μολύνθηκαν εντός του νοσοκομείου, αλλά στην κοινότητα έξω από αυτό.

Επηρεάζεται η λειτουργία του νοσοκομείου στις εφημερίες

Αρχικά, υπήρξε η πληροφορία πως η διοίκηση του νοσοκομείου είχε επιβάλει ολική απαγόρευση των επισκεπτηρίων, έπειτα από τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν σε γιατρούς και νοσηλευτές. Και αυτό γιατί ο μεγάλος αριθμός υγειονομικών που έχουν πέσει θύμα της πανδημίας επηρεάζει ακόμα και τη λειτουργία του νοσοκομείου, ειδικά τις ημέρες που εφημερεύει. Παράλληλα, εκτός από τα επισκεπτήρια προς τους ασθενείς, η διοίκηση του νοσοκομείου αποφάσισε να απαγορέψει την είσοδο και στους ιατρικούς επισκέπτες.

Το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας και ένα από τα κορυφαία που έχουν τεθεί στη μάχη της πανδημίας διαθέτοντας πολλές κλίνες covid, χειρίζεται καθημερινά υποθέσεις κρουσμάτων με αποτέλεσμα να απασχολεί τεράστιο αριθμό του προσωπικού μόνο για τις θεραπείες του κορονοϊού. Φυσικά, τα προβλήματα εστιάζονται όχι μόνο στον Ευαγγελισμό, αλλά και σε ολόκληρο το ΕΣΥ, καθώς ταυτόχρονα, βρίσκεται σε έξαρση η μετάλλαξη Ομικρον που εμφάνισε ραγδαία μορφή μεταδοτικότητας.

Εάν σε όλα αυτά προστεθεί και το γεγονός ότι περίπου 6.000 υγειονομικοί του ΕΣΥ έχουν μπει σε αναστολή εργασίας από τον περασμένο Σεπτέμβριο, καθώς στο πλαίσιο του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού δεν έκαναν το εμβόλιο για τον κορονοϊό, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι το πρόβλημα ακόμα και για τη λειτουργία των νοσοκομείων γίνεται ακόμη μεγαλύτερο.

Φυσικά, το πρόβλημα μεταφέρεται πλέον και στους πολίτες που έχουν κάποιον συγγενή σε νοσηλεία (ακόμη και σε εκτός covid) στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και για τις επόμενες δύο εβδομάδες δεν θα μπορούν ούτε να έρθουν σε επαφή μαζί τους, αλλά ούτε και να τους παρέχουν οποιασδήποτε μορφής βοήθεια.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA