Μενού
  • Α-
  • Α+

Συγκινητική ήταν η τελετή αγιασμού των υδάτων σήμερα στον Κεράτιο Κόλπο, στο Φανάρι από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Μάλιστα, ήταν η πρώτη Θεία Λειτουργία που βρέθηκε ο πατριάρχης μετά την περιπέτειά του με τον κορονοϊό. Η τελετή όμως δεν θα μείνει στην Ιστορία επειδή την τέλεσε ο πατριάρχης Βαρθολομαίος αλλά επειδή για πρώτη φορά Τούρκος που βαπτίστηκε Χριστιανός βούτηξε και έπιασε τον Τίμιο Σταυρό στα Θεοφάνεια

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΟΡΕΝ, ο Βίκτωρ αναφέρθηκε στη μεγάλη επιθυμία του να πιάσει τον σταυρό και να λάβει την ευλογία, ενώ εξήγησε τους λόγους για τους οποίους επέλεξε να βαπτιστεί Χριστιανός.

«Είμαι πολύ χαρούμενος», δήλωσε χαρακτηριστικά, στέλνοντας παράλληλα τις ευχές του για Καλή Χρονιά. Ο 36χρονος έπιασε τον Σταυρό που έριξε στα παγωμένα νερά του Κεράτιου ο οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και στη συνέχεια τον ασπάστηκε με ευλάβεια ενώ δεχόταν συγχαρητήρια. 

Μάλιστα, ερωτώμενος γιατί πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση, ο Βίκτωρ ξεκαθάρισε ότι «αυτή την πίστη την αισθάνθηκα πιο κοντά σε εμένα. Αποφάσισα να επιλέξω μια θρησκεία γιατί είναι μια θρησκεία, συμβατή με το χώμα αυτού του τόπου και γιατί αυτή η πίστη έχει μια πολύ βαθιά ριζωμένη ιστορία». Ο Βίκτωρ βαφτίστηκε Χριστιανός στην Τουρκία δηλώνοντας υπερήφανος γι' αυτό.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA