ΚΟΙΝΩΝΙΑ
08/01/2022 14:09

Θεσσαλονίκη: Απειλές κατά της ζωής του δέχεται ο πρύτανης του ΑΠΘ

Απειλές εκτοξεύονται κατά του πρύτανη του ΑΠΘ Νίκου Παπαϊωάννου, μετά το τέλος της κατάληψης ύστερα από 34 χρόνια - Μακριά νυχτωμένοι οι γνωστοί τραμπούκοι, δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Θεσσαλονίκη: Απειλές κατά της ζωής του δέχεται ο πρύτανης του ΑΠΘ
Θεσσαλονίκη: Απειλές κατά της ζωής του δέχεται ο πρύτανης του ΑΠΘ
Ανάγνωση:

Απειλές κατά της ζωής του δέχεται ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) Νίκος Παπαϊωάννου, μετά την πρόσφατη λήξη κατάληψης του πανεπιστημιακού χώρου που διήρκησε 34 ολόκληρα χρόνια. Για γνωστούς τραμπούκους που «φαντασιώνονται ότι θα συνεχίσουν το έργο τους όπως είχαν συνηθίσει», κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, διαμηνύοντας παράλληλα ότι «η νομιμότητα και η ακαδημαϊκή τάξη είναι πια αδιαπραγμάτευτες.

Διαβάστε ακόμη: Σχολεία: Άνοιγμα με 3 νέα μέτρα για μαθητές και εκπαιδευτικούς

«Όποιος δεν το αποδεχτεί και συνεχίζει να μηρυκάζει αθλιότητες, θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες του νόμου. Φυσικά η καταδίκη τέτοιων φασιστικών συμπεριφορών είναι αυτονόητη και θα πρέπει όλα τα πολιτικά κόμματα να πάψουν να κρύβονται και να πάρουν καθαρή θέση», τονίζει ο κ. Οικονόμου.

Αναλυτικά η δήλωσή του κ. Οικονόμου:

Ένας χώρος εντός του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου που βρισκόταν επί δεκαετίες υπό κατάληψη, αποδόθηκε στην ακαδημαϊκή κοινότητα και θα αξιοποιηθεί προς όφελος των φοιτητών. Το γεγονός αυτό οδήγησε τους γνωστούς τραμπούκους να απειλούν τη ζωή του πρύτανη του ΑΠΘ Νίκου Παπαϊωάννου και να φαντασιώνονται ότι θα συνεχίσουν το έργο τους, όπως είχαν συνηθίσει.

Είναι μακριά νυχτωμένοι. Η Ελλάδα αλλάζει και στα ελληνικά πανεπιστήμια η νομιμότητα και η ακαδημαϊκή τάξη είναι πια αδιαπραγμάτευτες. Όποιος δεν το αποδεχτεί και συνεχίζει να μηρυκάζει αθλιότητες, θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες του νόμου. Φυσικά η καταδίκη τέτοιων φασιστικών συμπεριφορών είναι αυτονόητη και θα πρέπει όλα τα πολιτικά κόμματα να πάψουν να κρύβονται και να πάρουν καθαρή θέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΠΘ ΑΠΕΙΛΕΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ