ΚΟΙΝΩΝΙΑ
09/01/2022 21:19

Μητροπολίτης Κοζάνης: Νέα πρόκληση μετά τις γυναικοκτονίες - «Δεν κάνω διάκριση, θα χαϊδεύουμε την αμαρτία;»

O Μητροπολίτης Κοζάνης, απάντησε στον σάλο που προκάλεσαν όσα είπε για τις γυναικοκτονίες στην αναφορά του κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας την ημέρα των Θεοφανίων

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Μητροπολίτης Κοζάνης: Νέα πρόκληση μετά τις γυναικοκτονίες - «Δεν κάνω διάκριση, θα χαϊδεύουμε την αμαρτία;»
(Πηγή: kozanimedia)
Ανάγνωση:

Με ένα ακόμα σχόλιο που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις ο Μητροπολίτης Κοζάνης, απάντησε στον σάλο που προκάλεσαν όσα είπε για τις γυναικοκτονίες στην αναφορά του κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας την ημέρα των Θεοφανίων. Ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος επιμένει στα όσα είπε.

Διαβάστε ακόμη: Καίτη Γαρμπή: Η αποστομωτική απάντηση στον Τζούμα - Με 11 λέξεις και ένα meme

«Σέβομαι την γυναίκα διότι είχα μάνα, 3 νύφες και 3 αδερφές. Και πάνω απ’ όλα, η μεγάλη μάνα μας, η Παναγία. Αλλά δεν μπορεί ένας αρχιερεύς να αφήνει ανεξέλεγκτο τον θόρυβο εκ μέρους των γυναικών την ώρα του μεγάλου Αγιασμού» είπε μιλώντας σε του Mega. Όταν η δημοσιογράφος του επισήμανε ότι κάποιοι τον κατηγορούν επειδή απευθύνθηκε μόνο στις γυναίκες και όχι σε όλους τους πιστούς, απάντησε: «Εκείνες φώναζαν, δεν κάνω διάκριση σε κανέναν. Είπαμε όλοι έχουμε βγει από μια μάνα. Αλλά τι δηλαδή; Θα χαϊδεύουμε την αμαρτία;».

«Κάπου πρέπει να πεις δυο λόγια. Δεν πρέπει να σχολιάζουμε; Δεν πρέπει να διδάσκουμε;» τόνισε. Όταν ρωτήθηκε γιατί θεωρεί πως τον κατηγορούν για σεξιστικά σχόλια, σημείωσε: «Δεν μπορώ να αντέξω μερικά πράγματα. Θα μιλήσω εναντίον της γυναίκας που πάνω από την Αγία Τράπεζα είναι η Παναγία μας; Αλλά θα αφήσω ανεξέλεγκτο… τότε τι είναι; Να χαϊδεύουμε είμαστε; Δεν έμαθα να χαϊδεύω στη ζωή μου. Δεν πρέπει να πω δυο κουβέντες στον λαό;».

«Τίποτα αυτές. Σας παρακαλώ κυρίες μου, σας παρακαλώ. Και εκείνες εκεί, να πάνε να πέσουνε πάνω στην κολυμπήθρα, να πέφτουν πάνω στην εξέδρα. Αφού αγανάκτησαν ακόμη και οι άνθρωποι μέσα. Αλλά είναι κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι με έχουν μανία εδώ, από τον καιρό που με έστειλε η εκκλησία. Τι να κάνουμε; Δεν είναι η πρώτη φορά. Και την άλλη φορά πριν από τέσσερις μήνες, δεν με έβγαλαν πάλι στα site;

Διότι σχολίασα, τι γυναικοκτονία; Δηλαδή η γυναίκα δεν είναι άνθρωπος; Ανθρωποκτονία έχουμε. Δεν είναι η γυναίκα δημιούργημα του Θεού; Ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο» κατέληξε o Mητροπολίτης Παύλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ