Μενού
  • Α-
  • Α+

Αποφυλακίστηκε ο πρώην χρυσαυγίτης βουλευτής Νίκος Μίχος ύστερα από σχετική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών. Ο Νίκος Μίχος έχει καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο σε ποινή κάθειρξης 6 ετών για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή. Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημά του για αναστολή εκτέλεσης της ποινής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο. Του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα.

Αρνητική εισαγγελική πρόταση

Σε αντίθεση με τους δικαστές ο εισαγγελέας της έδρας είχε την άποψη πως δεν πρέπει να αποφυλακιστεί καθώς όπως είπε δεν προκύπτει κάποιος νέος λόγος από αυτούς που ο Νίκος Μίχος είχε επικαλεστεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, το οποίο τον καταδίκασε. Ο πρώην βουλευτής δεν παρέστη στη διαδικασία και εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του, Στυλιανό Γρηγορίου, ο οποίος ανέφερε ότι ο Νίκος Μίχος είναι καρκινοπαθής και στη φυλακή δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει συμπληρωματικές εξετάσεις για να δει σε ποια κατάσταση βρίσκεται η υγεία του.

Είπε επίσης ότι χρήζει νευροχειρουργικής επέμβασης για δισκοπάθεια καθώς και ότι είναι ο μόνος κατηγορούμενος στη δίκη της Χ.Α. στον οποίο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της έμπρακτης μεταμέλειας και ότι έχει μόνιμη κατοικία και δεν είναι ύποπτος φυγής.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, ο εντολέας του που έως σήμερα κρατείτο στις φυλακές Δομοκού, έχει εκτίσει μαζί με τα μεροκάματα στη φυλακή, ποινή 25 μηνών και 18 ημερών, ενώ είπε σχετικά: «Ακριβοδικαιες δικαστικές αποφάσεις που διαπνέονται από τον αναγκαίο μέτρο ανθρωπισμού ενδυναμώνουν την Δικαιοσύνη και την καθιστούν απρόσβλητο οχυρό της Δημοκρατίας».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA