Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην διεξαγωγή δεύτερου self test (μετά από αυτό για το άνοιγμα των σχολείων) πρέπει να προχωρήσουν μαθητές και εκπαιδευτικοί προκειμένου να προσέλθουν στα σχολεία την Τρίτη, 11 Ιανουαρίου. Εχοντας δηλώσει αρνητικό self test στο edupass.gov.gr θα μπορέσουν να μπουν στις τάξεις τους. Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία θα επαναληφθεί και την Πέμπτη (13/01).

Διαβάστε ακόμηΣχολεία: Ποδαρικό στη νέα χρονιά με 15.500 κρούσματα - Ολοταχώς για επέκταση στα μέτρα όλο τον Ιανουάριο

Η διαφορά με την σημερινή ημέρα, είναι ότι πλέον όλοι οι δικαιούχοι έχουν στα χέρια τους self test, οπότε μπορούν να κάνουν κανονικά το αυτοδιογνωστικό τεστ, χωρίς να χρειαστεί να γίνει έξω από το σχολείο, όπως έγινες σε μερικές περιπτώσεις τη Δευτέρα.

Τι γίνεται σε περίπτωση που το self test βγει θετικό

Αν ένας μαθητής διαγνωστεί θετικός στον COVID-19, τότε θα μπαίνει σε απομόνωση για 5 ημέρες τουλάχιστον. Η απομόνωση θα διακόπτεται μετά από 5 ημέρες (α) εφόσον δεν υπάρχουν συμπτώματα, ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο – προεξάρχοντος του πυρετού – υποχωρούν, και (β) με αρνητικό self test. Εάν ο πυρετός συνεχίζει ή υπάρχει θετικό σελφ (ή ράπιντ) τεστ, η απομόνωση θα παρατείνεται.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA