Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα των τελευταίων ετών, αυτό της εταιρείας Folli Follie ξεκίνησε τη Δευτέρα (10/1) να εκδικάζεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, αλλά η δίκη διακόπηκε για τις 19 Ιανουαρίου! Το σκηνικό περιλάμβανε μια κατάμεστη αίθουσα από δεκάδες δικηγόρους, κατηγορούμενους και μάρτυρες, την ώρα που σημειώνεται έξαρση των κρουσμάτων κορονοιού στη χώρα.

Διαβάστε ακόμη: Ληστές έκλεβαν ακόμα και τις σχάρες από κεντρικούς δρόμους και τις πωλούσαν για χαλκό

Λόγω αυτής της εικόνας, με την έναρξη της διαδικασίας, δικηγόροι της υπεράσπισης ζήτησαν μεταφορά της δίκης σε άλλο χώρο, αίτημα που ικανοποιήθηκε από την έδρα κι έτσι η επόμενη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί σε μεγαλύτερη αίθουσα στο ισόγειο του Εφετείου.

Κατά τη σημερινή διαδικασία παρόντες στο δικαστήριο ήταν οι δυο προφυλακισμένοι βασικοί κατηγορούμενοι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, η Καίτη Κουτσολιούτσου και έξι ακόμη κατηγορούμενοι, με τους εμπλεκόμενους που καταζητούνται να εκπροσωπούνται από τους δικηγόρους τους.

Όπως προέκυψε ωστόσο με το «καλημέρα» της δίκης, από τους 13 συνολικά κατηγορούμενους που έχουν παραπεμφθεί στο εδώλιο με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, η εισαγγελία Εφετών παρέπεμψε στο ακροατήριο τους 10. Από τους άλλους τρεις, κινεζικής καταγωγής, ο ένας απεβίωσε και οι άλλοι δύο ήταν αγνώστου διαμονής οπότε δεν κατέστη δυνατόν να τους επιδοθεί η κλήση.

Ο δικηγόρος του ενός πάντως εμφανίστηκε στο δικαστήριο και υπέβαλε αίτημα να δικαστεί και εκείνος ζητώντας παράλληλα να μεταφραστεί το παραπεμπτικό βούλευμα είτε στην αγγλική είτε στη κινέζική γλώσσα ώστε να γνωρίζει ο εντολέας του γιατί κατηγορείται. Ο εισαγγελέας πρότεινε να απορριφθεί το αίτημα ενώ το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

Αποκατάσταση της ζημίας και προσφυγές σε αστικά δικαστήρια

Σήμερα δηλώθηκαν και οι παραστάσεις πολιτικής αγωγής προς υποστήριξη της κατηγορίας από την προσωρινή διοίκηση της Folli Follie, την Ένωση Ελλήνων Επενδυτών που κατέθεσε τη πρώτη μήνυση για την υπόθεση, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, τον ΕΦΚΑ, τον ΕΟΠΥ, την Alpha Bank, από διάφορες εταιρείες, καθώς και μεμονωμένους επενδυτές.

Αίτημα όλων ήταν η αποκατάσταση της ζημίας που έχουν υποστεί από τις αξιόποινες πράξεις των κατηγορουμένων, επιφυλασσόμενοι μάλιστα να προσφύγουν και στα αστικά δικαστήρια για την ικανοποίηση τους. Λίγο πριν διακοπεί η διαδικασία, ανακοινώθηκαν από την πρόεδρο της έδρας και οι συνεδριάσεις για τον μήνα Φεβρουάριο με τους δικηγόρους της υπεράσπισης να ζητούν μείωση αυτών.

Όπως είπαν, η απόφαση για σχεδόν καθημερινές συνεδριάσεις δείχνει πιέσεις και διοικητική σκοπιμότητα, προκειμένου, να έχει ολοκληρωθεί η δίκη μέχρι τις 8 Μαρτίου, οπότε και λήγει το 18μηνο της προφυλάκισης. «Δεν μπορεί το 18μηνο να θεωρείται εθνική καταστροφή, μπορούν να επιβληθούν περιοριστικοί όροι», σημείωσαν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA