Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας και των δειγμάτων του DNA που ελήφθησαν από το αυτοκίνητο που είχαν κλέψει νεαροί Ρομά και τους καταδίωξαν αστυνομικοί στο Πέραμα με αποτέλεσμα να βρει τον θάνατο από τα πυρά τους ο Νίκος Σαμπάνης, έδωσαν στη δημοσιότητα οι Αρχές. Σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια, που εκπροσωπεί τους 7 αστυνομικούς που συμμετείχαν στο συμβάν «με πανηγυρικό τρόπο επιβεβαιώθηκαν μέχρι τη μικρότερη λεπτομέρεια οι ισχυρισμοί των 7 αστυνομικών, αφού διεπιστώθη, ότι οι κηλίδες αίματος, οι οποίες ανεβρέθησαν στην θέση του οδηγού, ανήκαν όλες στον νεαρό Ρομά που έχασε τη ζωή του και ουδεμία σχέση είχαν με το DNA  του Ρομά, τον οποίον παρουσίασαν οι δύο δικηγόροι των τριών Ρομά και των οικογενειών τους».

Διαβάστε ακόμη: Απαγωγή Κυπαρίσση: Επικίνδυνοι και «διαβασμένοι» οι δράστες - Το σενάριο που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.

Κατά την προανακριτική κι ανακριτική απολογία τους, οι αστυνομικοί ισχυρίστηκαν, ότι ο νεαρός Ρομά που έχασε τη ζωή του ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου, αλλά οι δυο δικηγόροι των τριών Ρομά ισχυρίστηκαν, ότι οι αστυνομικοί ψεύδονται και ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου ήταν ένας αμφιβόλου ηλικίας Ρομά για τον οποίον είπαν ότι ήταν ηλικίας 16 ετών και ο οποίος διέφυγε.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου: «... χθες, παρεδόθησαν στην κα Ανακριτή, αφενός μεν η βαλλιστική έκθεση, αφετέρου δε τα αποτελέσματα της εξετάσεως DNA και με πανηγυρικό τρόπο επιβεβαιώθηκαν μέχρι τη μικρότερη λεπτομέρεια οι ισχυρισμοί των 7 αστυνομικών, αφού διεπιστώθη, ότι οι κηλίδες αίματος, οι οποίες ανεβρέθησαν στην θέση του οδηγού, ανήκαν όλες στον νεαρό Ρομά που έχασε τη ζωή του και ουδεμία σχέση είχαν με το DNA  του Ρομά, τον οποίον παρουσίασαν οι δύο δικηγόροι των τριών Ρομά και των οικογενειών τους, δημιουργώντας ένα ουσιαστικό και νομικό υπόβαθρο με τους ψευδείς ισχυρισμούς τους, που οπωσδήποτε θα προβληματίσει τις εισαγγελικές και δικαστικές αρχές του Πειραιά αλλά και άλλα θεσμικά όργανα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA