Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέες εξελίξεις έρχονται στο προσκήνιο σχετικά με την υπόθεση ανθρωποκτονίας του 18χρονου Νίκου Σαμπάνη από πυρά αστυνομικών, κατά τη διάρκεια της αιματηρής καταδίωξης στο Πέραμα, στις 23 Οκτωβρίου 2021.Η βαλλιστική έκθεση και τα αποτελέσματα της εξέτασης DNA παραδόθηκαν στην ανακρίτρια της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Πειραιά, με το συνήγορο υπεράσπισης των αστυνομικών, Αλέξη Κούγια, να κάνει λόγο για «πανηγυρική επιβεβαίωση των ισχυρισμών των αστυνομικών», μέσω έκδοσης σχετικού δελτίου Τύπου.

Διαβάστε ακόμη: Δίκη ψευτογιατρού: «Βρωμιάρη - Τον περίμενε λαός στην ουρά λες και ήταν Μεσσίας» - Ξέσπασε συγγενής θυμάτων

ΑπΌ την πλευρά του ο συνήγορος της οικογένειας του 18χρονου, απαντώντας στη σχετική ανακοίνωση, αναφέρει ότι “τα στοιχεία της δικογραφίας βοούν για την αλήθεια απέναντι στη σκηνοθεσία που επιχειρείται να εμφανιστεί ο Νίκος ως οδηγός, προκειμένου να “δικαιολογηθεί” η ανθρωποκτονία του” καθώς και ότι συγκάλυψη της αλήθειας δεν πρόκειται να υπάρξει.

Διαβάστε την ανάρτηση του κ. Καμπαγιάννη: «Εφιστούμε την προσοχή σας σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε σήμερα από την υπεράσπιση των 7 αστυνομικών για την υπόθεση ανθρωποκτονίας του 18χρονου Ρομ Νίκου Σαμπάνη στο Πέραμα.

Οι κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση αστυνομικοί μπορούν να διατυπώνουν τους ισχυρισμούς τους. Όμως, τα στοιχεία της δικογραφίας βοούν για την αλήθεια απέναντι στη σκηνοθεσία που επιχειρείται να εμφανιστεί ο Νίκος ως οδηγός, προκειμένου να “δικαιολογηθεί” η ανθρωποκτονία του.

Οι 36 σφαίρες από 7 περίστροφα, οι τρύπες από βολίδες στο αυτοκίνητο (όλες στην πλευρά του συνοδηγού και το οπίσθιο μέρος του οχήματος), το ηχητικό στο οποίο ακούγεται αστυνομικός να λέει “ο οδηγός έφυγε”, οι φωτογραφίες της θέσης του συνοδηγού γεμάτης αίμα, τα δακτυλικά αποτυπώματα του πραγματικού οδηγού Ε.Ζ. που βρέθηκαν στην πόρτα του οδηγού και πολλά ακόμα στοιχεία αποδεικνύουν την αλήθεια, που δεν παραχαράσσεται ούτε με παραπλανητικές ανακοινώσεις ούτε με επιχειρήσεις συγκάλυψης.

Η οικογένεια του Νίκου Σαμπάνη θα τοποθετηθεί για όλα τα νεότερα έγγραφα της δικογραφίας μέσω υπομνήματος και διορισμού τεχνικού συμβούλου.

Συγκάλυψη της αλήθειας, πάντως, δεν πρόκειται να υπάρξει»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA