Μενού
  • Α-
  • Α+

«Το ελληνικό πανεπιστήμιο δεν έχει τη θέση που του αξίζει εξαιτίας αυτών των περιστατικών βίας» δήλωσε ο πρύτανης της ΑΣΟΕΕ, Δημήτρης Μπουραντώνης, με αφορμή την επίθεση που δέχτηκε καθηγητής από κουκουλοφόρους την ώρα που παρέδιδε μάθημα. 

Διαβάστε ακόμη: ΑΣΟΕΕ: Εισέβαλαν κουκουλοφόροι και χτύπησαν καθηγητή

«Κάποια στιγμή θα πρέπει να ειλικρίνεια μιλήσουμε για τα προβλήματα που μας βασανίζουν… Στο ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο είμαστε ταγμένοι στο ελεύθερο δημοκρατικό πανεπιστήμιο» τόνισε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ 100,3. Όπως ανέφερε ο πρύτανης, ο καθηγητής δέχθηκε επίθεση από 15 με 20 άτομα, και πήγε στο νοσοκομείο για εξετάσεις. «Το ελληνικό πανεπιστήμιο δεν έχει τη θέση που του αξίζει εξαιτίας αυτών των περιστατικών βίας» επισήμανε.

Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο του 2020 κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο γραφείο του κ. Μπουραντώνη και κρέμασαν μια πινακίδα με σκοινί από τον λαιμό του με το σύνθημα «αλληλεγγύη στις καταλήψεις».

Ξυλοδαρμός στο αμφιθέατρο 

Κουκουλοφόροι εισέβαλαν στην ΑΣΟΕΕ και ξυλοκόπησαν τον καθηγητή μπροστά στα μάτια των φοιτητών το μεσημέρι της Τρίτης (11/1). Σύμφωνα με καταγγελίες που έρχονται από βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας, οι κουκουλοφόροι φέρονται να έδειραν και φοιτητές, οι οποίοι προσπάθησαν να υπερασπιστούν τον καθηγητή. Ο καθηγητής τραυματίστηκε ενώ στο σημείο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις. 

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=476&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpanks.eu%2Fvideos%2F446060927002242%2F&show_text=false&width=267&t=0
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA