Μενού
  • Α-
  • Α+

Εντολή ποινικής έρευνας από εισαγγελικό λειτουργό για την επίθεση από κουκουλοφόρους που δέχθηκε καθηγητής της ΑΣΟΕΕ έδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπουλου. Η εισαγγελική εντολή για την επίθεση από δράστες κουκουλοφόρους κατά του καθηγητή της ΑΣΟΕΕ αφορά τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις. Σύμφωνα με την εντολή της Εισαγγελέως μεταξύ άλλων θα πρέπει να ερευνηθεί αν τελέστηκαν οι αξιόποινες πράξεις της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας και της παράνομης βίας.

Οπως αναφέρουν πληροφορίες, άγνωστοι, περίπου 10 άτομα, εισέβαλαν σε αμφιθέατρο της σχολής στην ΑΣΟΕΕ και ξυλοκόπησαν τον καθηγητή. Το περιστατικό μάλιστα έγινε μπροστά στα μάτια των φοιτητών που παρακολουθούσαν την παράδοση. Την ίδια ώρα σύμφωνα με τις καταγγελίες, που έρχονται από βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας, οι κουκουλοφόροι έδειραν και φοιτητές, οι οποίοι προσπάθησαν να υπερασπιστούν τον καθηγητή.

Από την άλλη, ο καθηγητής, στην πρώτη κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς μετά τον ξυλοδαρμό του, έκανε λόγο για υποκινούμενη υπόθεση καθώς έχει όπως είπε «προσωπικές διαφορές» με άλλους τρεις καθηγητές. Το θύμα της επίθεσης μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό. 

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=476&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpanks.eu%2Fvideos%2F446060927002242%2F&show_text=false&width=267&t=0

Τι ανέφερε ο καθηγητής στην κατάθεσή του

Οικονομικά κίνητρα, εμπλοκή τριών πρώην συναδέλφων του, εκ των οποίων οι δυο έχουν συνταξιοδοτηθεί και ο τρίτος, όπως υποστηρίζει, είναι στη φυλακή, «βλέπει» πίσω από την άγρια επίθεση ο καθηγητής της ΑΣΟΕΕ, μιλώντας με τους αστυνομικούς. Ο ίδιος, μέσα από τον Ευαγγελισμό, κατέθεσε ότι οι δέκα κουκουλοφόροι που μπούκαραν στο αμφιθέατρο και τον ξυλοκόπησαν, ενδέχεται να είναι υποστηρικτές των τριών πρώην συναδέλφων του, με τους οποίους αναμένεται σε λίγες ημέρες να βρεθεί στις δικαστικές αίθουσες, καθώς η υπόθεση οδηγείται στο ακροατήριο.

Η ιστορία, είναι άκρως περίεργη, καθώς στον ογκώδη δικαστικό φάκελο, εμπλέκεται ένας συνάδελφος του, πρώην συνέταιρος του σε εταιρεία ενώ πίσω από τη δικαστική διαμάχη η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διερευνά αν ο εν λόγω καθηγητής έχει οποιαδήποτε σχέση και με κυκλώματα παιδοφιλίας. Βέβαια, οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας περιμένουν να ολοκληρωθούν οι εξετάσεις προκειμένου να πάρουν ολοκληρωμένη κατάθεση από τον καθηγητή ενώ παράλληλα, διενεργούν έρευνα για να διαπιστώσουν ποιοι είναι οι δέκα κουκουλοφόροι που εισέβαλαν στο αμφιθέατρο της ΑΣΟΕΕ, επιτέθηκαν και τραυμάτισαν τον καθηγητή.

Ετσι, λαμβάνουν καταθέσεις από φοιτητές που ήταν αυτόπτες μάρτυρες στο συμβάν και έχουν καταγράψει με τα κινητά τους τηλέφωνα την επίθεση ενώ ερευνούν κάμερες καταστημάτων και κυκλοφορίας για να δουν πως κινήθηκαν οι κουκουλοφόροι και να φθάσουν στα ίχνη τους. Η υπόθεση αξιολογείται ως άκρως σοβαρή και για το λόγο αυτό, έχει επιληφθεί η Κρατική Ασφάλεια και όχι το τοπικό Α.Τ.

Κατά πληροφορίες, στον συγκεκριμένο Καθηγητή της ΑΣΟΕΕ ασκήθηκε το 2018 μήνυση από συνάδελφό του στο Τμήμα, με τον οποίο φέρεται να είχε αναπτύξει επιχειρηματική δράση συστήνοντας εταιρία εκτός Ελλάδος, για αδικήματα, όπως τοκογλυφία και εκβίαση. Για την υπόθεση ασκήθηκαν διώξεις την επόμενη χρονιά, ενώ το σκέλος της υπόθεσης που αφορά στην τοκογλυφία (το οποίο μετατράπηκε σε πλημμέλημα), αναμένεται να εκδικαστεί τους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους.

Παράλληλα με την παραπάνω δικαστική εμπλοκή, καταγγελίες προς το πρόσωπο του Αναπληρωτή Καθηγητή της ΑΣΟΕΕ φέρεται να υπήρξαν, κατά πληροφορίες, προς τις Εισαγγελικές Αρχές και από άλλα μέλη ΔΕΠ του ίδιου Πανεπιστήμιου για αδικήματα που αφορούν στον Ποινικό Κώδικα, καθώς για την υπόθεση του Αναπληρωτή Καθηγητή διενεργείται προανάκριση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία διερευνά αν ο συγκεκριμένος Καθηγητής έχει οποιαδήποτε σχέση με κυκλώματα παιδοφιλίας.

Πρύτανης ΑΣΟΕΕ: Το ελληνικό πανεπιστήμιο δεν έχει τη θέση που του αξίζει

«Το ελληνικό πανεπιστήμιο δεν έχει τη θέση που του αξίζει εξαιτίας αυτών των περιστατικών βίας» δήλωσε ο πρύτανης της ΑΣΟΕΕ, Δημήτρης Μπουραντώνης. «Κάποια στιγμή θα πρέπει να ειλικρίνεια μιλήσουμε για τα προβλήματα που μας βασανίζουν… Στο ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο είμαστε ταγμένοι στο ελεύθερο δημοκρατικό πανεπιστήμιο» τόνισε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ 100,3. Όπως ανέφερε ο πρύτανης, ο καθηγητής δέχθηκε επίθεση από 15 με 20 άτομα, και πήγε στο νοσοκομείο για εξετάσεις. «Το ελληνικό πανεπιστήμιο δεν έχει τη θέση που του αξίζει εξαιτίας αυτών των περιστατικών βίας» επισήμανε.

Για το περιστατικό έβγαλε ανακοίνωση και το πρυτανικό συμβούλιο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών τονίζοντας πως «το δημόσιο Πανεπιστήμιο πλήττεται ξανά από βίαιες και αντιδημοκρατικές ενέργειες εναντίον μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας και μάλιστα ενώπιον των φοιτητριών και φοιτητών που έρχονται να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους, παρά την έξαρση της πανδημίας». Όπως αναφέρει, το πρυτανικό συμβούλιο καταδικάζει απερίφραστα και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη νέα αυτή άσκηση ωμής βίας και σημειώνει πως κάθε τέτοια ενέργεια στρέφεται κατά του συνόλου της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Την Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 16:20, ομάδα 15 περίπου κουκουλοφόρων εισέβαλε με βίαιο και τρομοκρατικό τρόπο σε αμφιθέατρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και ξυλοκόπησε καθηγητή την ώρα που παρέδιδε μάθημα παρουσία των φοιτητριών-φοιτητών που το παρακολουθούσαν. Το δημόσιο Πανεπιστήμιο πλήττεται ξανά από βίαιες και αντιδημοκρατικές ενέργειες εναντίον μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας και μάλιστα ενώπιον των φοιτητριών και φοιτητών που έρχονται να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους, παρά την έξαρση της πανδημίας.

»Το Πρυτανικό Συμβούλιο καταδικάζει απερίφραστα και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη νέα αυτή άσκηση ωμής βίας που τραυματίζει το κύρος του Ιδρύματος ως ελεύθερου, ανοικτού και δημοκρατικού δημόσιου πανεπιστημίου. Κάθε τέτοια ενέργεια στρέφεται κατά του συνόλου της ακαδημαϊκής κοινότητας. Οι πρυτανικές αρχές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ενημέρωσαν άμεσα τις αρμόδιες αρχές και ζητούν τον εντοπισμό των υπευθύνων και τη παραπομπή τους στη δικαιοσύνη».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA