Μενού
  • Α-
  • Α+

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η υπόθεση του ξυλοδαρμού του καθηγητή της ΑΣΟΕΕ εντός του ακαδημαϊκού ιδρύματος από κουκουλοφόρους την ώρα του μαθήματος. Οι άγνωστοι νεαροί εισήλθαν στην αίθουσα, περικύκλωσαν τον καθηγητή και τον ξυλοφόρτωσαν, ενώ διέφυγαν ανενόχλητοι από το χώρο χωρίς να γίνει κάποια προσαγωγή ή σύλληψη.

Μιλώντας στην Ασφάλεια, ο καθηγητής τόνισε στους αξιωματικούς ότι δεν είχε εικόνα για το ποιοι είναι οι δράστες, ούτε για το ποια ήταν τα κίνητρά τους. Παράλληλα, φέρεται να είπε ότι ποτέ δεν είχε πρόβλημα με κάποια φοιτητική ομάδα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega ωστόσο, οι αξιωματικοί της Κρατικής Ασφάλειας, περιμένουν να δουν αν υπάρχει ανάληψη ευθύνης σε ιστοσελίδα συγκεκριμένου χώρου. Ακόμη ερευνούν ποιοι μπορεί να γνώριζαν τις δικαστικές διαμάχες που είχε τα τελευταία χρόνια ο καθηγητής κι αν ήθελαν για αυτό τον λόγο να του επιτεθούν. Επίσης οι αστυνομικοί ερευνούν και την μαρτυρία του καθηγητή.

Κατηγορούμενος για παιδεραστία και τοκογλυφία

Κατά το ρεπορτάζ του Mega, από την Αστυνομία συνδέουν την επίθεση με μια εκκρεμή δικαστική έρευνα. Πρόκειται για υπόθεση, αρχικά οικονομικού εγκλήματος και, στη συνέχεια, έρευνας για σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων. Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, ο ίδιος ο καθηγητής είναι κατηγορούμενος αρχικά από την περίοδο 2018-2019 για μια υπόθεση απάτης, όπου φέρεται να παραπλανούσε πολλά άτομα με το γνωστό «τρικ» της «πυραμίδας».

Ωστόσο, στη συνέχεια υπήρξαν και νεότερα στοιχεία από καταθέσεις τριών καθηγητών. Ο ένας από αυτούς ανέφερε πως όταν επισκέφτηκε τα γραφεία του ομίλου που είχε δημιουργήσει ο καθηγητής στη Ρουμανία, είχε διαπιστώσει ότι φερόταν να εκμεταλλευόταν σεξουαλικά ανήλικους. Μάλιστα, σχετικές αναφορές υπήρξαν και στο πανεπιστήμιο της Αθήνας. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο υπήρξε και νέα δικαστική έρευνα και φαίνεται, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, όλο αυτό το πλέγμα των ερευνών να συνδέεται με την επίθεση.

Οι αστυνομικές και οι δικαστικές Αρχές αναφέρουν ότι ο εν λόγω καθηγητής παρέμενε στη θέση του γιατί δεν είχε τελεσιδικήσει καμία από τις δικαστικές έρευνες, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στο παρελθόν κατείχε κρατικές θέσεις, αφού είχε τοποθετηθεί σε διάφορες επιτροπές.

Μήνυση κατά του καθηγητή από συνάδελφό του που τον χαρακτήρισε υποκινητή

Το θύμα υπέδειξε ως ηθικούς αυτουργούς τρεις συναδέλφους του με τους οποίους βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη. Μήνυση κατά του καθηγητή θα υποβάλλει σήμερα ο ένας εκ των τριών συναδέλφων του είπε στην ΕΡΤ ο δικηγόρος του, Αγης Τάτσης. Ο εντολέας του, είπε ο κ. Τάτσης, είχε επαγγελματική συνεργασία με το θύμα του ξυλοδαρμού, που διακόπηκε όταν ο συνάδελφός του παρουσίασε προβλήματα ελέγχου από την Δικαιοσύνη για παράνομες αποκλείσεις. Από τότε επήλθε ρήξη και το «κύκλωμα» στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται ο καταγγέλλων καθηγητής εκβίασε τον συνάδελφό του για να σιωπήσει και πρόσθεσε ότι υπήρξε και απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατά του πελάτη του!

Ο κ. Τάτσης διερωτήθηκε πώς συμβαίνει ένας δημόσιος λειτουργός που έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για κακουργήματα και δη για το αδίκημα της τοκογλυφίας να εξακολουθεί να διδάσκει. Σημείωσε μάλιστα ότι για τα όσα καταλογίζονται στον συγκεκριμένο καθηγητή υπήρξε εξώδικη ενημέρωση από συναδέλφους του στον πρύτανη αλλά και στο υπουργείο Παιδείας.

«Η Κεραμέως γνώριζε»

Επεσήμανε πως «κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν ήξερε» καθώς καθηγητές είχαν στείλει εξώδικο σε βάρος του, αλλά και επιστολές στην υπουργό Παιδείας και τον πρύτανη του Πανεπιστημίου. Σε δεύτερη συνέντευξη του, στον ΑΝΤ1, είπε, μάλιστα, πως η υπουργός Παιδείας γνώριζε από τον Φεβρουάριο και ζήτησε να αποπεμφθεί.

«Τον Λιγνάδη δεν τον ξέραμε, τους ανθρώπους της Μπεκατώρου δεν τους ξέραμε, ούτε εδώ δεν τους ξέραμε;» διερωτήθηκε ο ίδιος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA