Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε αδιέξοδο βρίσκεται 55χρονος που θέλει να εμβολιάσει κατά του κορονοϊού τα τρία ανήλικα παιδιά του αλλά η πρώην σύζυγος του, που ασκεί και την επιμέλεια, αρνείται να το πράξει. «Μου είπε δεν θα τα εμβολιάσει τα παιδιά γιατί το εμβόλιο δεν έχει δοκιμαστεί. Αυτά που διαβάζουν στο Facebook, που έχουν γίνει όλοι γιατροί», λέει ο κ. Μάκης. 

Διαβάστε ακόμη: Φίλιππος Φόρτωμας: Επιστρέφω σπίτι μου χάρη στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού

«Πώς λοιπόν μια μαμά μπορεί να πει όχι δεν τα εμβολιάζω και να ισχύει μόνο η γνώμη της μαμάς και πώς μπορούμε εμείς οι πατεράδες να προστατεύσουμε τα παιδιά μας; Γιατί είναι θέμα υγείας» είπε στο MEGA ο 55χρονος πατέρας, ο οποίος ετοιμάζεται να κάνει την 3η δόση του εμβολίου την ερχόμενη εβδομάδα.  «Της είπα “ρώτα τον παιδίατρο” και ό,τι σου πει ο παιδίατρος να το κάνουμε. Και μου λέει όχι δεν θα ρωτήσω κανέναν παιδίατρο. Θα κάνω ό,τι θέλω εγώ» υπογράμμισε ο πατέρας των τριών παιδιών ηλικίας 17, 12 και 10 ετών.

«Η μητέρα μου σώθηκε από το εμβόλιο»

Η οικογένεια του κ. Μάκη νόσησε μετά την επιστροφή του 12χρονου γιου του από την κατασκήνωση. Μάλιστα, η μητέρα του είχε χρειαστεί να νοσηλευτεί και σύμφωνα με τους γιατρούς σώθηκε επειδή είχε εμβολιαστεί. «Μας φώναξε ο γιατρός και μας είπε ευτυχώς που είχε εμβολιαστεί ειδάλλως θα την χάνατε τη μάνα σας» συμπλήρωσε.

«Πώς μπορώ να φέρω τα παιδιά εδώ όταν η μάνα μου ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου. Τα παιδιά άρχισαν σχολείο μπορεί να ανά πάσα στιγμή να κολλήσουν;» ανέφερε και υποστήριξε ότι πριν από μερικές μέρες ο 17χρονος γιος του εκμυστηρεύτηκε πως επιθυμεί και ο ίδιος να εμβολιαστεί. «Τον ρώτησα “θέλεις να εμβολιαστείς;” Και μου λέει “ναι, μπαμπά θέλω να εμβολιαστώ”. Γιατί το παιδί θέλει τις ελευθερίες με τους φίλους του αλλά και έχει διαβάσει το παιδί και θέλει να εμβολιαστεί» πρόσθεσε.

«Πώς μπορεί ένας άνθρωπος που λέει δεν εμβολιάζω τα παιδιά να καλύπτεται νομικά. Θεωρώ ότι από κοινού πρέπει ν’ αποφασίσουμε τι θα κάνουμε με τα παιδιά μας» υποστήριξε ο πατέρας των τριών παιδιών. Σύμφωνα με τη ισχύουσα νομοθεσία πάντως, όταν οι διαζευγμένοι γονείς διαφωνούν για τον εμβολιασμό των τέκνων, την απόφαση παίρνει ο γονέας που ασκεί την επιμέλεια, εν προκειμένω η μητέρα των τριών αγοριών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA