Μενού
  • Α-
  • Α+

Για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη «σκιά» της διασποράς της μετάλλαξης Ομικρον μίλησε καθηγητής Πνευμονολογίας και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας Νίκος Τζανάκης. «Έχω μάθει και εγώ ότι αναμένονται 30-40% λιγότερα κρούσματα» τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι οι αριθμοί που καταγράφονται αυτές τις ημέρες θα πρέπει να εξεταστούν με προβληματισμό και ευχήθηκε «να αντανακλούν την πραγματικότητα».

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: Ιωάννινα και Κέρκυρα με τη μεγαλύτερη θετικότητα

«Προερχόμαστε από ένα σχεδόν τετραήμερο αργίας και μαζί με το “Διομήδη” που κάνει πολύ κόσμο να μην πάει να εξεταστεί αν έχει συμπτώματα ή έχει έρθει σε επαφή με κρούσμα και όλα αυτά συμβάλλουν στο να έχουμε μια μη αντιπροσωπευτική εικόνα των κρουσμάτων» κορονοϊού είπε ο κ. Τζανάκης στο MEGA. «Να ευχηθούμε να είναι αυτή η πραγματικότητα και να έχουμε μια πρόωρη επιπέδωση της καμπύλης, αν και σε άλλες χώρες έχει παρατηρηθεί ότι μετά από μια πρόσκαιρη μείωση των κρουσμάτων, στη συνέχεια υπήρξε αύξηση» πρόσθεσε. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA