Μενού
  • Α-
  • Α+

Για την πορεία της πανδημίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στον Καναδά μίλησε ο διδάκτωρ Μοριακής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, Γιάννης Πρασσάς. Κατακόρυφη αύξηση των ραντεβού σημειώθηκε στο Κεμπέκ μετά την ανακοίνωση για φορολόγηση ανεμβολίαστων και σύμφωνα με τον κ. Πρασσά πρόκειται για ένα μέτρο πίεσης στη συλλογική προσπάθεια για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Μέχρι στιγμής το μέτρο αυτό δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα και δεν έχει ανακοινωθεί το ύψος του προστίμου. «Θα αυξηθούν κι άλλο οι νοσηλείες στην Ελλάδα. Οι νοσηλείες ακολουθούν λίγες εβδομάδες μετά τα κρούσματα, είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Mega. 

Μετάλλαξη Ομικρον: «Πλησιάζουμε στην κορύφωση του κύματος»

Η Όμικρον έχει αλλάξει την εικόνα στα νοσοκομεία. Για παράδειγμα, στο Οντάριο, όπου οι εμβολιασμένοι ξεπερνούν το 90% του πληθυσμού, τα νοσοκομεία βρίσκονται σε συναγερμό και οι νοσηλείες έχουν ξεπεράσει κάθε ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας.«Είναι πολύ πιθανό να πλησιάζουμε στην κορύφωση του κύματος. Το τσουνάμι μολύνσεων στην Ελλάδα κινήθηκε με τέτοιο ρυθμό που δεν θα κάνει εντύπωση εάν έρθει νωρίτερα», είπε ο κ. Πρασσάς.

«Θα αυξηθούν κι άλλο οι νοσηλείες στην Ελλάδα. Οι νοσηλείες ακολουθούν λίγες εβδομάδες μετά τα κρούσματα. Πρέπει να περιορίσουμε το πέρασμα των κρουσμάτων στους μεγαλύτερους, τους ευπαθείς και τους ανεμβολίαστους. Ο συναγερμός είναι τώρα και η εθνική προσπάθεια παραμένει».«Η μετάλλαξη Όμικρον φαίνεται πως προτιμάει να μολύνει το άλλο αναπνευστικό σε σχέση με τη Δέλτα και άλλα στελέχη του ιού», είπε σχετικά με το μεταλλαγμένο στέλεχος.

«Για τις επόμενες 2 με 3 εβδομάδες πρέπει να κάνουμε υπομονή και να σηκώσουμε τις επιδημιολογικές μας ασπίδες. Όλοι μας θα εκτεθούμε στον ιό πιθανώς, αλλά δεν σημαίνει ότι θα τον κολλήσουμε κιόλας. Ας αντέξουμε τις επόμενες εβδομάδες, να δώσουμε χώρο στους ήρωες του ΕΣΥ, να τελειώσει αυτή η μάχη και να σχεδιάσουμε ξανά με μεγαλύτερη ασφάλεια την ομαλότερη συμβίωση με τον ιό», ήταν το μήνυμά του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA