Μενού
  • Α-
  • Α+

Το 2,5% του ελληνικού πληθυσμού είναι ενεργά κρούσματα κορονοϊού, σύμφωνα με την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου. Πρόκειται για 230.000 πολίτες στην ελληνική επικράτεια που νοσούν ταυτόχρονα. Σύμφωνα με την κυρία Παπαευαγγέλου, πλέον η διασπορά έχει μεταφερθεί σε μεγαλύτερες ηλικίες και ένα στα δύο κρούσματα είναι ηλικίας 35 – 44 ετών. 

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: Κυριαρχεί η μετάλλαξη Δέλτα στην Ελλάδα - 717 κρούσματα της μετάλλαξης Ομικρον

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας η Βάνα Παπαευαγγέλου ανέφερε πως υπάρχει σταθεροποίηση της θετικότητας στο 9%, ενώ τόνισε πως μελέτες έχουν καταδείξει πως η μετάλλαξη Ομικρον είναι ηπιότερη σε σχέση με τη μετάλλαξη Δέλτα. Σύμφωνα με την ίδια, υυπάρχει σταθεροποίηση στα κρούσματα της Όμικρον στην Αττική, ενώ παρατηρείται αύξηση σε Έβρο, Κρήτη, Ξάνθη, Φθιώτιδα, Φωκίδα, και Καστοριά.

Όσον αφορά την κατάσταση στα νοσοκομεία, η καθηγήτρια είπε: «Περισσότεροι από 5.000 νοσηλεύονται στην επικράτεια και την τελευταία εβδομάδα έχουμε αύξηση 40% στις εισαγωγές. Οι 7 στους 10 νοσηλευόμενοι, είναι άνω των 50 και οι 6 στους 10 ανεμβολίαστοι. Η κάλυψη στις ΜΕΘ είναι στο 88%. Τα μαθηματικά μοντέλα προβλέπουν πως θα παραμείνουν οι διασωληνωμένοι στους 600 τις επόμενες δυο εβδομάδες». «Η μετάλλαξη Δέλτα δεν έχει φύγει από τη χώρα και εξακολουθεί να δίνει νέα κρούσματα», τόνισε στη συνέχεια η Βάνα Παπαευαγγέλου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA