Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην πορεία της πανδημίας στη χώρα και στην τάση μείωσης που εμφανίζουν τα καθημερινά κρούσματα, αναφέρθηκε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης μιλώντας στο Mega, όπου και τόνισε πως βρισκόμαστε στη φάση της ύφεσης. «Είμαστε στη φάση της ύφεσης από χθες επισήμως. Σήμερα έπεσε ο ρυθμός αναπαραγωγής στο 0.88 που σημαίνει ότι είναι μία σταθερή ύφεση, η οποία θα συνεχιστεί. Οι νοσηλείες έχουν μειωθεί αλλά περιμένουμε μία κορύφωση των θανάτων γύρω στις 19 του μήνα. Έχουν πέσει οι νοσηλείες στις ΜΕΘ ωστόσο παραμένουν σε ένα υψηλό επίπεδο, αν και θα αρχίσουν να πέφτουν», τόνισε αρχικά ο κ. Σαρηγιάννης.

«Υπάρχει κάτι που μπορεί να αναστρέψει την κατάσταση, εάν υπερχαλαρώνουμε. Ωστόσο αποτελεί επιτυχία η αποκλιμάκωση, και οφείλεται στο γεγονός ότι ο πληθυσμός έχει πάρει πολύ σοβαρά την πανδημία και την τήρηση των μέτρων. Τώρα τηρούμε τα μέτρα, κρατάμε τις αποστάσεις εκεί που είναι εφικτό, ο κόσμος βάζει τη μάσκα πάνω από τη μύτη του, υπάρχει τηλεργασία σε ένα μεγάλο ποσοστό. Είναι αυτά που ξέρουμε ότι παραδοσιακά οδηγούν στην αποκλιμάκωση», συμπλήρωσε.

«Μετά από την πρώτη βδομάδα  του Φλεβάρη και μετά μπορούμε να πούμε ότι θα περάσουμε στην «επόμενη μέρα». Εάν θέλουμε να πάρουμε τις ζωές μας πίσω πρέπει να αλλάξουμε ζωή, με την έννοια ότι είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε για να θωρακίσουμε την υγεία μας. Πρέπει να εμβολιαστούμε και να προσέχουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA