Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Τζώρτζης Μονογυιός είχε μόλις λάβει το νέο του αυτοκίνητο, τη Ferrari 488 Pista. Αυτή ήταν η πρώτη και μοιραία βόλτα του με το υπερπολυτελές αυτοκίνητο. Ο επιχειρηματίας, Τζώρτζης Μονογυιός και αδερφός της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνας Μονογυιού σκοτώθηκε μέσα στο νέο του απόκτημα, το οποίο είχε παραλάβει λίγη ώρα νωρίτερα. Η σύζυγός του, Αθηνά, η οποία ήταν μαζί του στη Ferrari γλίτωσε αλλά έχει σοβαρά τραύματα, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή της. 

Διαβάστε ακόμηΤζώρτζης Μονογυιός: Το τελευταίο τηλεφώνημα, η προσπέραση «σεισμός» κι ο ελιγμός για να αποφύγει πεζό

Μιλώντας στο Πρωινό του ΑΝΤ1, αναφέρθηκε ότι ο Τζώρτζης Μονογυιός είχε έρθει στην Αθήνα για να παραλάβει τη Ferrari και να κάνει επαγγελματικά ραντεβού για την επιχείρηση με επώνυμα ρούχα που είχε στη Μύκονο. Ο Τζώρτζης Μονογυιός, μάλιστα, μόλις ειδοποιήθηκε ότι μπορεί να πάει να παραλάβει το νέο του αυτοκίνητο που το είχαν φέρει από τη Γερμανία διέκοψε το επαγγελματικό του ραντεβού. Αυτό ήταν και το πιο άσχημο παιχνίδι της μοίρας για εκείνον, αφού μέσα σε λίγα λεπτά από την ώρα που το παρέλαβε και το οδήγησε, σκοτώθηκε και η Ferrari του μετατράπηκε σε άμορφη μάζα

Κατερίνα Μονογυιού: Πώς έμαθε ότι ο Τζώρτζης σκοτώθηκε

Το σοκαριστικό τροχαίο δυστύχημα με τη Ferrari και θύμα τον 45χρονο, Τζώρτζη Μονογυιό, έχει προκαλέσει σοκ. Αμέσως, μόλις έγινε γνωστό το τροχαίο στη Βούλα, η αδερφή του Τζώρτζη Μονογυιού, Κατερίνα, κλήθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας, προκειμένου να αναγνωρίσει τη σορό του αδερφού της. Η βουλευτής της ΝΔ, Κατερίνα Μονογυιού, έμαθε αρχικά από δημοσιογράφους ότι ο αδερφός της σκοτώθηκε στο τροχαίο.

Η ίδια έφτασε σε κατάσταση σοκ στο νοσοκομείο. Εκεί, την περίμενε ο διοικητής του νοσοκομείου, Αιμίλιος Βουγιουκλάκης. Η Κατερίνα Μονογυιού έμεινε στο νοσοκομείο έως αργά το βράδυ. Η κηδεία του Τζώρτζη Μονογυιού θα γίνει στη γενέτειρά του, στη Μύκονο. 

Οδηγούσε τη Ferrari για πρώτη φορά 

Ο Τζώρτζης Μονογυιός, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οδηγούσε για πρώτη φορά τη Ferrari 488 Pista. Όπως λέει και το όνομά της, αποτελεί την ταχύτερη εκδοχή της 488, με στόχο την απόλυτη οδηγική εμπειρία ανάλογη αυτής ενός αγωνιστικού σε μια πίστα. Ενδεικτικά ο biturbo V8 κινητήρας των 3,9 λίτρων αποδίδει 721 ίππους, με το 0-100 km/h να έρχεται σε μόλις 2,8 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να είναι στα 340 χλμ. την ώρα. 

Το μεγάλο ερώτημα όπως προκύπτει από δηλώσεις του πολύπειρου ειδικού πραγματογνώμονα της τροχαίας Παναγιώτη Μαδιά στον ΑΝΤ1 είναι πώς το υπερσύγχρονης τεχνολογίας ιταλικό υπεραυτοκίνητο έπιασε τόσο εύκολα φωτιά. «Το τροχαίο μου θυμίζει το τροχαίο του Madclip, η εκτροπή είναι πανομοιότυπη» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Μαδιάς που είχε χειριστεί την υπόθεση του trapper που σκοτώθηκε όταν η Porsche 911 που οδηγούσε προσέκρουσε σε κολόνα.

Ο πραγματογνώμονας μίλησε για τις συνθήκες, λέγοντας χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ πως: «στο ρείθρο της νησίδας έχουμε δύο σημεία: και τον εμπρόσθιο δεξιό διευθυντήριο τροχό του αυτοκινήτου, και τον αριστερό τροχό, που σκαρφάλωσε πάνω στο ρείθρο. Εν συνεχεία το όχημα εκτρεπόμενο αριστερόστροφα, προσέκρουσε πιθανότατα (σ.σ δεν έχει δει ακόμα το αυτοκίνητο) με το οπίσθιο δεξιό του τροχό πάνω στον κορμό του δέντρου, και εν συνεχεία το όχημα στράφηκε διαγώνια προς την αντίθετη κατεύθυνση του δρόμου… Αλλά αυτό που μού κάνει εντύπωση και το ερώτημα από το βίντεο που είδα. Δεν έπρεπε να πάρει φωτιά το αυτοκίνητο με τέτοια ευκολία που πήρε φωτιά».

Όπως εξήγησε ο κ. Μαδιάς, η πρώτη, ίσως και μοναδική επαφή του αυτοκινήτου, ήταν με τον κορμό του δέντρου με τον οπίσθιο δεξιό τροχό, και έγινε και η αποκόλληση του τροχού στο σημείο αυτό. «Επειδή αυτό το αυτοκίνητο έχει τον κινητήρα πίσω, και πάλι, και με τμήμα του κινητήρα, και με τμήμα του διαμερίσματος του κινητήρα που προσέκρουσε σε σταθερό, πακτωμένο άκαμπτο εμπόδιο, δεν έπρεπε, η πρώτη μου εκτίμηση, να πάρει το αυτοκίνητο φωτιά με τόση ευκολία» υπογράμμισε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA