Μενού
  • Α-
  • Α+

Για τις 28 Ιανουαρίου διεκόπη η δίκη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών με κατηγορούμενους για τοκογλυφία τον καθηγητή που δέχθηκε επίθεση στην ΑΣΟΕΕ και συγγενικό του πρόσωπο. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να απαντήσει στην επόμενη συνεδρίασή του σε σειρά ενστάσεων που κατέθεσαν οι κατηγορούμενοι.

Η πρόταση του εισαγγελέα, πάντως, είναι να γίνει δεκτή η ένσταση ακυρότητας της ποινικής δίωξης, λόγω αοριστίας του κλητήριου θεσπίσματος.Σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό «στο κλητήριο θέσπισμα δεν γίνεται διάκριση συμβάντων, εισέρχονται συλλήβδην κάποια ποσά χωρίς αυτά να επιμερίζονται. Επίσης δεν εισφέρονται τα πρόσωπα με τα οποία συνήφθησαν οι επίμαχες συμβάσεις. Είναι ζήτημα άμυνας των κατηγορουμένων να ξέρουν για τι ακριβώς κατηγορούνται». 

Οπως ανέφεραν στο δικαστήριο οι δικηγόροι των κατηγορουμένων, στο κατηγορητήριο περιγράφεται μια σειρά από συναλλαγές των κατηγορουμένων, όχι όμως με το μηνυτή, αλλά με εξωχώριες εταιρείες: «Οι παθούσες εταιρείες δεν υπέβαλλαν έγκληση. Ποιος είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος των εταιρειών; Είναι άγνωστο κ.πρόεδρε. Είναι κενές περιεχομένου και διαλυμένες οι εταιρείες, δεν μπορούμε να βρούμε τίποτα».

Την αντίθεση του στην εισαγγελική πρόταση εξέφρασε ο δικηγόρος του μηνυτή καθηγητή, Αγ.Τάτσης. Σε δηλώσεις του ανέφερε: «Πρώτη φορά στη θεωρία και εφαρμογή του ποινικού δικαίου μια υπόθεση τοκογλυφίας με δανεισμό 6 εκατομμύρια και αίτημα απόδοσης που υπερβαίνει το 200 τοις εκατό, έρχεται να ακυρωθεί με μια εισαγγελική πρόταση. Γίνεται προσπάθεια να αποφύγουν τις ευθύνες τους, μέσα από ένα τεχνικό ζήτημα που δεν έχει καμία αξία. Ελπίζουμε η Δικαιοσύνη σταθεί στο ύψος της».

Παρόντες στη δικαστική αίθουσα ήταν και οι δύο καθηγητές, με τον κατηγορούμενο να έχει εμφανή χτυπήματα στο κεφάλι,  από την επίθεση που δέχθηκε την ώρα του μαθήματος στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA