Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε φάση ύφεσης φαίνεται πως έχει μπει η χώρα μετά την καθοδική πορεία που εμφανίζουν τα καθημερινά κρούσματα κορονοϊού, ενώ επιστρέφουν (σιγά σιγά) και τα χαμόγελα στα πρόσωπα των ειδικών. Αισιόδοξος εμφανίστηκε και ο επιδημιολόγος, Δημήτρης Παρασκευής, ο οποίος, μιλώντας στην ΕΡΤ, έκανε λόγο για γοργή αποκλιμάκωση των κρουσμάτων επισημαίνοντας ότι όσοι έχουν μολυνθεί από τη μετάλλαξη Ομικρον έχουν μεγάλη προστασία έναντι της Δέλτα.

Αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων είπε ότι «είχαμε έναν μεγάλο αριθμό κρουσμάτων τις πρώτες ημέρες, συνέπεια του αυξημένου διαγνωστικού ελέγχου σε όλη τη μαθητική κοινότητα και τους εκπαιδευτικούς και από εκεί και πέρα, χθες και προχθές, ο αριθμός αυτός έχει μειωθεί».

Παράλληλα, ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων εξήγησε ότι «είχαμε περίπου 600 διασωληνωμένους πριν αρχίσουμε να βλέπουμε μία αύξηση. Μέχρι εκείνη τη στιγμή αφορούσε περιστατικά Δέλτα, η οποία δεν αποκλιμακώνεται εύκολα και είναι αναμενόμενο λόγω των χαρακτηριστικών της».

Ο κ. Παρασκευής επισήμανε ότι η αναμνηστική δόση έχει πολύ μεγάλη αποτελεσματικότητα έναντι της «Δέλτα» και πρόσθεσε παράλληλα ότι όσοι έχουν μολυνθεί από τη μετάλλαξη Όμικρον έχουν μεγάλη προστασία έναντι της Δέλτα. Σχετικά με το ενδεχόμενο χαλάρωσης των μέτρων εμφανίστηκε επιφυλακτικός λέγοντας ότι ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει υψηλός και το σύστημα Υγείας πιέζεται.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA