Μενού
  • Α-
  • Α+

Κομμάτι – κομμάτι αστυνομία και ειδικοί προσπαθούν να συνθέσουν το αιματοβαμμένο παζλ του τροχαίου δυστυχήματος με θύμα τον Τζώρτζη Μονογυιό. Αυτό που μέχρι τώρα έχει βρεθεί, από την έρευνα της τροχαίας, είναι πως δεν υπάρχουν πουθενά ίχνη φρεναρίσματος πριν από τη μοιραία πρόσκρουση της Ferrari αρχικά με την πινακίδα της Περιφέρειας και στη συνέχεια με το δέντρο. Αντίθετα, υπάρχουν ίχνη από τριβή ελαστικών στην άσφαλτο, κάτι που δείχνει ότι το αυτοκίνητο πλαγιολίσθησε. Παράλληλα, ο πραγματογνώμονας του Δημοσίου που θα ορίσει η τροχαία, αναμένεται να διερευνήσει τα αίτια της ταχείας ανάφλεξης του αυτοκινήτου.

Διαβάστε ακόμη: Ferrari 488 Pista: Το θηρίο 4.000 κυβικών με τα 720 άλογα που «καταπίνει» τα 100 σε 3 δευτερόλεπτα

Πηγές της Τροχαίας, στελέχη της οποία συγκεντρώνουν οπτικό υλικό από κάμερες που υπήρχαν κατά μήκος της διαδρομής, εκτιμούσαν ότι στο φρικτό τροχαίο της Βούλας δεν φαίνεται, προς το παρόν τουλάχιστον, να προκύπτει εμπλοκή και άλλου οχήματος ή όπως είχε ακουστεί στην αρχή εμπλοκή πεζού (ή και ζώου) τον οποίο ο άτυχος οδηγός να προσπάθησε να αποφύγει και κατά συνέπεια να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου.

Η τροχαία θα διερευνήσει, επιπλέον, εάν τα λάστιχα της Ferrari ήταν πολύ καινούρια, δηλαδή κερωμένα ή φθαρμένα και, επειδή το συγκεκριμένο όχημα έχει πέντε θέσεις λειτουργίας, εάν έχουν απενεργοποιηθεί τα ηλεκτρονικά συστήματα ευστάθειας, το γνωστό esp, με αποτέλεσμα να υποστρέψει και να χαθεί ο έλεγχος. Η Ferrari 488 Pista, που οδηγούσε ο 45χρονος επιχειρηματίας, ήταν σχεδόν καινούργια, καθώς είχε διανύσει μόλις 1.000 χιλιόμετρα, προτού ο Τζώρτζης Μονογυιός πάρει στο χέρι τα κλειδιά της.

Κλειδί η κατάθεση της συζύγου του

Σοβαρά τραυματισμένη εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο η σύζυγος του Τζώρτζη Μονογυιού με την Αστυνομία να περιμένει πότε θα το επιτρέψει η υγεία της ώστε να καταθέσει τι ακριβώς συμβαίνει. Όπως είναι εύκολα κατανοητό η μαρτυρία της γυναίκας θα είναι εξαιρετικά κρίσιμη αφού θα μπορέσει να απαντήσει σε πολλά ερωτήματα που έχουν τα στελέχη της Τροχαίας αυτή τη στιγμή, σχετικά με τις συνθήκες του τροχαίου δυστυχήματος.

«Κλειδί» θεωρεί την κατάθεση της γυναίκας και ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας ο οποίος ήταν ο δικηγόρος του θύματος.

Oπως τόνισε ο κ. Κούγιας μιλώντας στο Mega, η οικογένεια του θύματος θέλει να εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα για τις συνθήκες του δυστυχήματος. «Θα πρέπει να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να υπήρξε κάποιο ζήτημα με άλλο όχημα ή με κάποιον πεζό ή ακόμα και το ενδεχόμενο της έκρηξης. Τι ήταν αυτή η έκρηξη; Θυμάστε την υπόθεση του εκδότη Μαυρίκου που εξερράγη το αυτοκίνητό του. Είναι πολλά που πρέπει να εξεταστούν», τόνισε ο αρχικά κ. Αλέξης Κούγιας.

Και συμπλήρωσε: «Θα πρέπει να διερευνηθεί αν υπήρξε κάποιο επεισόδιο με άλλο οδηγό στη διάρκεια της διαδρομής, αλλά και την πιθανότητα να είχε κάποια βλάβη το όχημα. Θα πρέπει να φανεί από τις κάμερες αν υπήρξε κάτι όχι μόνο στα τελευταία μέτρα που έχει εξετάσει η τροχαία, αλλά και κάποια χιλιόμετρα πίσω. Θέλουμε να δούμε όλες τις εκδοχές, όπως τις πιθανές βλάβες. Θα πρέπει να περιμένουμε να μιλήσει και η σύζυγός του γιατί μπορεί να είχε χάσει τον έλεγχο της Ferrari για κάποιο λόγο που εμείς δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να εξηγήσουμε».

Στη Μύκονο η κηδεία - Το χειρουργείο της γυναίκας του αναβλήθηκε

Η σύζυγoς του Τζώρτζη Μονογυιού, Αθηνά, με πολλαπλά τραύματα, διακομίσθηκε αρχικά στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας και στη συνέχεια σε ιδιωτικό νοσοκομείο στη Γλυφάδα. 

Η κηδεία του Τζώρτζη Μονογυιού θα τελεστεί στη Μύκονο. Ο αντιδήμαρχος Μυκόνου, Μίλτος Ατζάμογλου, ο οποίος είναι στενός φίλος της οικογένειας, είπε σύμφωνα με το STAR, ότι «η σύζυγος του Τζώρτζη έχει σπασμένα τα πόδια της και αιμάτωμα στους πνεύμονες. Αν και είχε προγραμματιστεί να γίνει χειρουργείο σήμερα τελικά αναβλήθηκε γιατί έχει χαμηλό δείκτη αιματοκρίτη».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA