Μενού
  • Α-
  • Α+

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα δούμε το αποτύπωμα του ανοίγματος των σχολείων στην πανδημία, σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας Νίκο Τζανάκη που έκανε παράλληλα έκκληση στους γονείς να ακολουθήσουν πιστά τα πρωτόκολλα και να δηλώνουν τα αληθή αποτελέσματα των τεστ.

Διαβάστε ακόμη: Σχολεία: Χωρίς self test τη Δευτέρα οι μαθητές στις τάξεις – Ποια είναι η βασική αλλαγή

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Τζανάκης εκτίμησε πως: «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 75.000-80.000 παιδιά, ενεργά κρούσματα, στα σχολεία» σημειώνοντας παράλληλα πως «θα δούμε το αποτύπωμα των σχολείων τις επόμενες ημέρες».

Παρά τη μικρή επιφύλαξη που κρατά, μήπως είναι μια πρόσκαιρη η ύφεση στα κρούσματα, αναφέρει ότι αν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή θα έχουμε αποκλιμάκωση, ενώ από την επόμενη εβδομάδα θα δούμε 15.000-17.000 κρούσματα».

Ωστόσο, τόνισε ότι δεν αποκλείεται η Ελλάδα να αποτελεί εξαίρεση σε αυτή την επιδημιολογική εξέλιξη, καθώς μέσα στο κύμα της Όμικρον παραμένει και τη Δέλτα. «Το 15% των κρουσμάτων είναι της Δέλτα», είπε χαρακτηριστικά. Τέλος, επεσήμανε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υπάρξουν κι άλλες μεταλλάξεις και γι’ αυτό συνιστά στον κόσμο να εμβολιαστεί.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA