Μενού
  • Α-
  • Α+

Για τρία κακουργήματα παραπέμπεται να δικαστεί μια 26χρονη η οποία συνελήφθη για ρίψη βόμβας μολότοφ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που συνέβησαν το Σάββατο (15/1) στη Θεσσαλονίκη μετά την πορεία για την κατάληψη στο ΑΠΘ. Η 26χρονη παραπέμπεται για κατοχή εκρηκτικών υλών, έκρηξη και εμπρησμό με κίνδυνο για άνθρωπο, όπως επίσης για μία σειρά από πλημμελήματα και μεταξύ αυτών για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, παράβαση του νόμου περί όπλων, διατάραξη κοινής ειρήνης, απείθεια και παράβαση της νομοθεσίας περί δημοσίων συναθροίσεων.

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη: Η αστυνομία προχώρησε σε 27 συλλήψεις στα επεισόδια για την κατάληψη στο ΑΠΘ

 

Άλλοι 22 εκ των συλληφθέντων οι οποίοι θα οδηγηθούν τη Δευτέρα (17/1), με την αυτόφωρη διαδικασία, ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης (εκτός από δύο 16χρονους που παραπέμφθηκαν στο αρμόδιο Δικαστήριο Ανηλίκων) κατηγορούνται για διατάραξη κοινής ειρήνης, απείθεια και παράβαση της νομοθεσίας περί δημοσίων συναθροίσεων. Άλλοι τέσσερις συλληφθέντες διώκονται μόνο για κατοχή ναρκωτικών.

Με προφορική εντολή της εισαγγελέως αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο ανήλικοι, όπως επίσης οι κατηγορούμενοι για τα ναρκωτικά, αλλά και μία νεαρή γυναίκα η οποία αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας και αποφασίστηκε η άρση της κράτησής της. Όλοι οι υπόλοιποι παραμένουν υπό κράτηση.

Στο μεταξύ, συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες για τα επεισόδια της κατάληψης του ΑΠΘ, πραγματοποιήθηκε από νωρίς έξω από τα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης. Οι συγκεντρωμένοι κινήθηκαν στη συνέχεια με πορεία στο κέντρο της πόλης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA