Μενού
  • Α-
  • Α+

Ξετυλίγεται σιγά - σιγά το κουβάρι της υπόθεσης του βιασμού της 24χρονης σε πολυτελές ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Η υπόθεση έχει πάρει από την Πρωτοχρονιά τη δικαστική οδό και το «φρέσκο» στοιχείο είναι πως η εισαγγελία ερευνά πλέον πιθανό κύκλωμα μαστροπείας πίσω από την σοκαριστική αυτή υπόθεση. Η κοπέλα έχει δώσει μέχρι σήμερα τρεις καταθέσεις, όπως ανέφερε το MEGA. Δύο στην Αστυνομία και μία στην ανακρίτρια την προηγούμενη Παρασκευή.

Εχει περιγράψει όλα όσα έζησε από τρεις ανθρώπους, δύο εκ των οποίων είναι αδέλφια εύπορης οικογένειας στην Αθήνα. Ο τρίτος είναι ο άνθρωπος που αρχικά, μέσω του Instagram, παραδέχτηκε το περιστατικό, αν και στη συνέχεια τα «πήρε πίσω» λέγοντας πως τον χάκαραν. Κατά του τελευταίου ασκήθηκε δίωξη με το αδίκημα της συνεύρεσης χωρίς συναίνεση, αδίκημα που επισύρει ποινή μέχρι 10 χρόνια. Ακριβώς γι αυτό το λόγο, δηλαδή για την ποινή έως 10 χρόνια, ο φερόμενος ως δράστης δεν προφυλακίστηκε και είναι ελεύθερος υπό όρους. Ο ίδιος δεν αποδέχτηκε την κατηγορία του βιασμού και υποστήριξε πως όλα έγιναν με τη συναίνεση της 24χρονης.

Διαβάστε ακόμη: MeToo: «Ανδρες με μπέσα κι όχι βιαστές», «Καιρός να φύγει ο Μεσαίωνας» - Τα «συνθήματα» που στέλνουν ισχυρά μηνύματα αλλαγής

Τι προηγήθηκε, σύμφωνα με τα όσα έχει αναφέρει στις Αρχές;  Η 24χρονη πήγε στο πάρτι μαζί με δύο φίλες της ύστερα από παρότρυνση ενός ατόμου που θεωρούσε φίλο της και τον εμπιστευόταν. Επρόκειτο για άτομο που γνώριζε από εξόδους της σε γνωστά μαγαζιά της Θεσσαλονίκης. Στο πάρτι πήγε με το αυτοκίνητό της. Οταν αποφάσισε να φύγει, αντιλήφθηκε ότι δεν μπορεί να οδηγήσει και νοίκιασε ένα δωμάτιο στο ίδιο ξενοδοχείο προκειμένου να διανυκτερεύσει το βράδυ.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε, τρεις άγνωστοι, βγαίνοντας από το ασανσέρ, την παρέσυραν σε άλλο δωμάτιο και σε άλλο όροφο του ξενοδοχείο. Οταν ξύπνησε το πρωί, ήταν ολόγυμνη, τα ρούχα της ήταν πεταμένα στο έδαφος και αντιλήφθηκε ότι στο ίδιο δωμάτιο υπήρχαν κι άλλοι, βλέποντας μια βαλίτσα με αντρικά ρούχα.  Παρά τη σύγχυση, η κοπέλα βρήκε το θάρρος και επικοινώνησε με τον δικηγόρο της Θανάση Ζιώγα ο οποίος της συνέστησε να καταγγείλει αμέσως το περιστατικό στην αστυνομία. Πράγματι το κορίτσι πήγε στο ΑΤ Λευκού Πύργου όπου ανέφερε όσα θυμόταν καταγγέλλοντας τα περιστατικά.

«Αυτό που έπαθα εγώ, δεν θέλω να το πάθει κανένα άλλο κορίτσι. Δεν θα κάνω πίσω». Τη φράση αυτή έλεγε και ξανάλεγε στον δικηγόρο της Θανάση Ζιώγα, έξω από το γραφείο της ανακρίτριας η 24χρονη. «Καταλαβαίνετε ότι το κορίτσι είναι ψυχολογικά ράκος. Βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση σοκ γιατί μία τέτοια πράξη ισοπεδώνει την προσωπικότητα μίας νέας κοπέλας. Είναι ένα κορίτσι σεμνό και ιδιαίτερα πολύ χαμηλών τόνων. Με έχει συγκινήσει όμως το γεγονός ότι δεν το βάζει κάτω. Πρέπει να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι. Κάποιοι δεν μπορεί να μένουν κρυμμένοι για πάντα. Κι ο ρόλος ο δικός μας είναι να τους ξεμπροστιάσουμε και να χτυπήσουμε το κακό στη ρίζα του», λέει ο δικηγόρος της.

«Μεγάλο το κύκλωμα, έτσι την παρέσυραν»

Ο Θανάσης Ζιώγας έκανε λόγο για μεγάλο κύκλωμα, τονίζοντας ότι δικογραφία είναι ανοιχτή και οι Αρχές ανακρίνουν τα πρόσωπα που εμπλέκονται. «Είναι μεγάλο κύκλωμα, όχι κυκλωματάκι και πρέπει να εξαρθρωθεί», είπε χαρακτηριστικά. Μέχρι στιγμής έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε ένα άτομο, το οποίο ομολόγησε μόνο του ότι συνευρέθηκε με την κοπέλα, ωστόσο υποστηρίζει ότι έγινε με τη θέλησή της. Οι άλλοι δυο που εμπλέκονται στην υπόθεση είναι στη διάθεση των αρχών. Ο δικηγόρος, διευκρίνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι τα ονόματα που αναφέρονται στα social media δεν βρίσκονται μέσα στη δικογραφία. Το περιστατικό συνέβη, παραμονή Πρωτοχρονιάς, σε ένα πάρτι που διοργανώθηκε σε ξενοδοχείο της πόλης. Αυτοί που εμπλέκονται στο βιασμό δεν είναι κάτοικοι Θεσσαλονίκης. Όμως, το άτομο που κάλεσε την κοπέλα στο πάρτι είναι από τη Θεσσαλονίκη και έχει μαγαζί εστίασης.

«Μου είχαν κλέψει το κινητό» λέει ένας από τους εμπλεκόμενους 

Ο άνδρας που αρχικά με ανάρτησή του στο Instagram παραδεχόταν το συμβάν και την οποία στη συνέχεια την κατέβασε το βράδυ του Σαββάτου παρουσίασε μία άλλη εκδοχή των γεγονότων και πάλι μέσω του μέσου κοινωνικής δικτύωσης. Συγκεκριμένα ισχυρίστηκε ότι «σήμερα κατάφερα να ανακτήσω την κυριότητα του προφίλ μου και άμεσα θέλω να προβώ στη διάψευση της δημοσίευσης που πραγματοποιήθηκε στις 13/1/. Η συγκεκριμένη δημοσίευση δεν πραγματοποιήθηκε από εμένα, αλλά από το πρόσωπο το οποίο έχω ήδη μηνύσει για αρπαγή, απειλή, παράνομη βία, επικίνδυνη σωματική βλάβη, εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση».

Συνεχίζοντας τόνισε πως «το συγκεκριμένο άτομο μαζί με τους "συνοδούς" του την 1/1/2022 με χτύπησαν αλύπητα και στη συνέχεια στις 13/1/2022 μου απέσπασαν με τη βία το κινητό μου τηλέφωνο και ανέβασαν στο προφίλ μου στο Instagram το ψευδές κείμενο που αφορά σε συμβάν που δεν ήμουν παρών. Η παρακάτω εικόνα είναι στη διάθεση των αστυνομικών αρχών και των δικαστικών αρχών και καταδεικνύει την αλήθεια όσων αναφέρω. Η συνέχεια θα δοθεί στα δικαστήρια και προσδοκώ η απάντηση της δικαιοσύνης να είναι αμείλικτη».  

Υπενθυμίζεται πως από τον ίδιο λογαριασμό πριν λίγες μέρες αναρτήθηκε το ακόλουθο κείμενο με λεπτομέρειες για τα όσα διαδραματίστηκαν το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς. «Την παραμονή της πρωτοχρονιάς διοργανώσαμε εγώ και οι συνεργάτες μου ένα πάρτι σε σουίτα γνωστού πεντάστερου ξενοδοχείου της πόλης μας. Στην προσπάθεια να γίνει μια όμορφη βραδιά, πίεσα βλακωδώς νεαρές κοπέλες να παραστούν ώστε να ομορφύνει η βραδιά για τους φίλους και πελάτες μας, που ήρθαν από την Αθήνα για το τριήμερο. Η κατάσταση παρεκτράπηκε κατά τη διάρκειά της νύχτας με αποτέλεσμα να εκτεθεί ανεπανόρθωτα ψυχικά και σωματικά μια κοπέλα που γνωρίζω και ήμουν σαφώς η πιεστική αιτία για να παραστεί στο πάρτι. Το λιγότερο που έχω να πω είναι ότι οφείλω ένα τεράστιο συγγνώμη».

«10 άτομα που διαλέγουν κοπέλες από τα social media»

Σύμφωνα με τον Ηλία Γκιώνη, τον influencer που αποκάλυψε την υπόθεση, η συγκεκριμένη ομάδα ανδρών εδώ και χρόνια λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο προβαίνοντας σε παρόμοιες πράξεις, με τα θύματα να κρατούν τα στόματά τους κλειστά λόγω του φόβου. «Με την έρευνα που έχουμε κάνει, περίπου 10 άτομα είναι μπλεγμένα σε αυτήν την ιστορία, σε Ελλάδα, Κύπρο και άλλες περιοχές. Υπάρχουν συνομιλείς όπου αυτοί διαλέγουν τα θύματά τους από τα social media αφού τα παρακολουθούν καιρό. Υπάρχει ένα μοτίβο σε όλες αυτές τις καταγγελίες, ότι οι κοπέλες ναρκώνονται. Όσες μίλησαν δέχονται απειλές όπως και τώρα που έχει βγει αυτό το θέμα στην επικαιρότητα. Δεν έχουν γίνει καταγγελίες γιατί τα θύματα φοβούνται. Στον κόσμο της Θεσσαλονίκης αυτή η ομάδα ανθρώπων είναι γνωστή, απλά δεν υπάρχουν καταγγελίες γιατί από πίσω τους έχουν μεγάλη δύναμη». Ο ακτιβιστής μιλώντας στο ΜEGA αποκάλυψε ότι δέχεται απειλές και προτροπές να προσέχει αυτούς που έχουν καταγγελθεί. «Μιλάμε για ένα ολόκληρο κύκλωμα διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων».

«Η Τούνη πήρε αρκετά χρήματα και είναι φίλη με αυτούς»

Ο γνωστός ακτιβιστής μίλησε και για τη δημοσιοποίηση από πλευράς Ιωάννας Τούνη για τον άνθρωπο που είχε διαρρεύσει παλαιότερα βίντεο με την γνωστή influencer. «Το όνομα που έδωσε η Τούνη στη δημοσιότητα δεν υπάρχει στο διαδίκτυο. Υπενθυμίζω ότι η κ. Τούνη το έλυσε όλο το θέμα της εξωδικαστικά και πήρε αρκετά χρήματα για να μη μιλήσει για αυτό. Αυτό λέει κάτι και για το ποιόν της. Θέλει για μια ακόμα φορά να τραβήξει τα βλέμματα και να τα στρέψει πάνω της. Είναι φίλη με όλους τους ανθρώπους αυτούς που κατηγορούνται για αυτό το πράγμα, έχει άμεση επαφή με όλους».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA