Μενού
  • Α-
  • Α+

Μετά την «φάμπρικα» μηνύσεων προς κάθε κατεύθυνση για να παρακωλύσουν την εμβολιαστική διαδικασία και την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων για την διασπορά του κορονοϊού, που έπεσε στο κενό, οι αντιεμβολιαστές ξεκινούν νέες νομικές ενέργειες. Στόχος τους αυτή την φορά η αποφυγή του προστίμου των 100 ευρώ κάθε μήνα, που θα κληθούν να πληρώσουν το προσεχές διάστημα οι άνω των 60, που δεν προχώρησαν στον εμβολιασμό τους έναντι της Covid-19.

Διαβάστε ακόμη: Αγιο Ορος: Παρέμβαση εισαγγελέα για μοναχούς αρνητές που παρακινούν κόσμο να μην εμβολιαστεί

Οι κινήσεις αυτές αφορούν αρχικά στην μαζική αποστολή εξωδίκων προς τις αρμόδιες υπηρεσίες περί μη επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων των ανεμβολίαστων για τη διασταύρωση των στοιχείων τους προκειμένου να τους καταλογιστούν τα πρόστιμα των 100 ευρώ καθώς και σε δηλώσεις - διαμαρτυρίας κατά της ατομικής διοικητικής πράξης επιβολής του προστίμου, όταν αυτή θα κοινοποιηθεί. Στη συνέχεια ετοιμάζονται ομαδικές προσφυγές στα Διοικητικά Πρωτοδικεία και ακολούθως εφέσεις σε ενδεχόμενες απορριπτικές αποφάσεις ποντάροντας στο ότι με αυτό τον τρόπο θα καθυστερήσουν την πληρωμή του προστίμου ακόμα και 5 χρόνια έως ότου δηλαδή τελεσιδικήσουν οι υποθέσεις τους!    

Θέλουν να «μπλοκάρουν» τα προσωπικά δεδομένα τους

Ειδικότερα, βάσει της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης και για επιτακτικούς λόγους δημόσιας υγείας, είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όσους έχουν γεννηθεί έως και την 31η.12.1961 ενώ τα πρόσωπα της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας θα έπρεπε να έχουν λάβει την πρώτη ή τη μοναδική δόση έως και την 16η Ιανουαρίου 2022. Για την επιβολή του διοικητικού προστίμου θα πρέπει να διαβιβαστούν τα αναγκαία προσωπικά δεδομένα, όπως ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, μητρώνυμο, ημερομηνία γέννησης και ΑΜΚΑ από την ΗΔΙΚΑ στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, προκειμένου να προσδιορισθεί ο ΑΦΜ των υπόχρεων φυσικών προσώπων. Στη συνέχεια, τα στοιχεία αυτά θα διαβιβαστούν στην ΑΑΔΕ για τη βεβαίωση και είσπραξη του προστίμου. 

Σύμφωνα με το περιερχόμενο των εξωδίκων, που έχουν αρχίσει να αποστέλλονται, θεωρείται «εντελώς ψευδές» το γεγονός προστασίας της δημόσιας υγείας, το οποίο «καταρρίπτεται απόλυτα στοιχειοθετώντας μάλιστα την αντικειμενική και υποκειμενική υπόσταση ΕΚΛΗΜΑΤΩΝ κατά της ανθρωπότητας, του διεθνούς συμφώνου για τα πολιτικά δικαιώματα καθώς επίσης και εσχάτης προδοσίας». Στο ίδιο πλαίσιο, γίνεται αναφορά σε «απαράδεκτη διάκριση, διότι αφορά τα άνω των 60 ετών άτομα, στα οποία επιβάλλει αυθαίρετες διακρίσεις, εκβιαστικές, καταστρατηγώντας τόσο το εσωτερικό όσο και το διεθνές δίκαιο και το δικαίωμα των προσωπικών δεδομένων». 

Το δικαίωμα της άρνησης σε ιατρική πράξη

Στην επιχειρηματολογία των αντιεμβολιαστών, περιλαμβάνεται και η «συνδρομή σε παράνομη Βία και απειλή κατά της Ζωής, διότι υποχρεώνει τον εμπλεκόμενο πολίτη άνω των 60 ετών, με την απειλή άμεσου βιοποριστικού κινδύνου, σε ιατρική πράξη ήτοι σε υποχρεωτικό ''εμβολιασμό'' με ενέσιμο σκεύασμα, και μάλιστα σε πολλές δόσεις, που αναφέρεται ως ''εμβόλιο'' το οποίο μάλιστα, όπως ομολογείται ακόμα και από τους κατασκευαστές βρίσκεται και σε... πειραματική φάση και για το οποίο έχουν αναφερθεί και από επίσημες πηγές αλλά και από τις ίδιες τις παρασκευάστριες εταιρείες, παρενέργειες όπως μεταξύ άλλων μυοκαρδίτιδες, περικαρδίτιδες, θρομβώσεις αλλά και θάνατοι, πράγμα το οποίο αποδεικνύει το μη βέβαιο και ασφαλές του εγχειρήματος, και το δικαίωμα της άρνησης, σύμφωνα και με την αρχή της πρόληψης».

Αφού επισημαίνεται ότι δεν «προβλέπεται επεξεργασία δεδομένων με σκοπό την επιβολή προστίμων για όσους αρνούνται να υποστούν Ιατρικές Πράξεις και μάλιστα και Πειραματικές!!», δηλώνεται: «ΔΕΝ ΣΥΝΑΙΝΩ ΚΑΙ ΑΝΤΙΤΑΣΣΟΜΑΙ σε κάθε επεξεργασία και μεταβίβαση από όλους τους πιο πάνω αναφερόμενους φορείς στους οποίους απευθύνεται το παρόν, των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων μου όπως η κατάσταση της υγείας μου, του εμβολιασμού μου ή μη με τα συγκεκριμένα ενέσιμα σκευάσματα κατά της νόσου COVID-19, η ημερομηνία γέννησής μου, το ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ, το όνομα, επώνυμο και το όνομα και επώνυμο των γονέων μου», με την επισήμανση της προσφυγής στα ποινικά και αστικά δικαστήρια. 

«Κλειδί» η προσφυγή στα Διοικητικά Πρωτοδικεία 

Σε κάθε περίπτωση, η πράξη επιβολής προστίμου αποτελεί εκτελεστή ατομική διοικητική πράξη, που θα πρέπει να κοινοποιηθεί στον ελεγχόμενο, ο οποίος εντός προθεσμίας 5 ημερών από την παραλαβή της μπορεί να υποβάλλει ένσταση, δηλαδή την παραπάνω δήλωση - διαμαρτυρία. Το επόμενο βήμα, εάν απορριφθεί η ένσταση, είναι η προσφυγή στα κατά τόπους Διοικητικά Πρωτοδικεία, κίνηση την οποία οι αντιεμβολιαστές θεωρούν «κλειδί» για να μεταθέσουν στο μακρινό μέλλον τη διαδικασία είσπραξης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πληροφόρηση, που διακινείται στους κόλπους τους, η όλη διαδικασία από την κατάθεση της προσφυγής στο Διοικητικό Πρωτοδικείο έως τη έκδοση της οριστικής απόφασης, εκτιμάται περίπου στα 2 χρόνια, λόγω φόρτου εργασίας σε συνδυασμό με την έλλειψη ικανού αριθμού δικαστών.

Εάν η προσφυγή απορριφθεί ο προσφεύγων μπορεί να ασκήσει έφεση στο αρμόδιο Διοικητικό Εφετείο προσβάλλοντας την πρωτόδικη απόφαση με τον εκτιμώμενο χρόνο εκδίκασης, πάντα κατά τους ίδιους ισχυρισμούς, να είναι επίσης το λιγότερο 2 ακόμα χρόνια. Με αυτούς τους υπολογισμούς, προσθέτοντας και τους ενδιάμεσους χρόνους, η τελεσίδικη απόφαση προσδιορίζεται ότι θα εκδοθεί μετά από 5 χρόνια από την έναρξη της διαδικασίας και έως τότε δε θα πληρωθεί το πρόστιμο!

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA