Μενού
  • Α-
  • Α+

Καθησυχαστικός ότι οι «αλλαγές «στο Παίδων Πεντέλης έχουν ορίζοντα έξι εβδομάδων» και ότι μετά θα επιστρέψει στην κανονικότητα, εμφανίστηκε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για την πορεία του εμβολιασμού, καθώς οι προσπάθειες -όπως είπε- που έγιναν έφεραν αποτελέσματα.

Διαβάστε ακόμη: Οικονόμου κατά Τσίπρα: «Ζήτημα Δημοκρατίας οι απειλές του Πολάκη»

 

Ο υπουργός Υγείας απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του Κλέωνα Γρηγοριάδη από το ΜέΡΑ25, αναγνώρισε πως γονείς ταλαιπωρούνται από τη δυσλειτουργία που υπάρχει στο παιδιατρικό νοσοκομείο, τόνισε ωστόσο, πως είναι «προσωρινή».

Όπως είπε «...οι πρωινές εφημερίες λειτουργούν κανονικά, ενώ το πρόβλημα εντοπίζεται στις απογευματινές εφημερίες, υποστηρίζοντας ότι αν υπάρξει απεγκλωβισμός νωρίτερα από τις 6 εβδομάδες, η λειτουργία του θα επανέλθει νωρίτερα».

«Θεωρήσαμε ότι και στην ηλικία 5-11 ο εμβολιασμός πρέπει να λειτουργήσει γρήγορα», ανέφερε και παρουσίασε στοιχεία για την πορεία του εμβολιασμού που πλησιάζουν και ίσως «περάσουν» το μέσο ευρωπαϊκό όρο. Ειδικότερα, από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα έχουν αυξηθεί κατά 15% οι εμβολιασμοί. Στις 31 Αυγούστου είχαν γίνει 11 εκατ. 380 χιλιάδες και σήμερα έχουν ξεπεράσει τα 18 εκατ..

Σε ό,τι αφορά στα ποσοστά, στις 31/8/21 ήταν εμβολιασμένο το 57% του πληθυσμού με την πρώτη δόση και το 54% στο σύνολο, ενώ σήμερα το το 72,5% του πληθυσμού έχει κάνει τη μία δόση και το 70% έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του. Στους ενήλικες το ποσοστό ανέρχεται σε 83% με την πρώτη δόση και το 78,5% έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό. Εντυπωσιακότερη είναι η άνοδος του ποσοστού στους άνω των 60 ετών που έχει φθάσει στο 90%.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA