Μενού
  • Α-
  • Α+

Τις δαιδαλώδεις και σκοτεινές διαδρομές που μπορεί να οδηγήσουν από την υπόθεση ενός βιασμού σε ένα κύκλωμα μαστροπείας ψάχνουν οι δικαστικές και οι αστυνομικές αρχές της χώρας μετά την καταγγελία της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη!

Διαβάστε ακόμη: Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Απειλείται και κρύβεται από το «κύκλωμα της νύχτας» η κοπέλα - Φιλοξενείται σε άλλο σπίτι

Δυο είναι τα βασικά συστατικά των ερευνών που μπορεί να προκαλέσουν ακόμα μεγαλύτερες εξελίξεις στην υπόθεση. Το πρώτο είναι τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της κοπέλας, τα οποία αναμένονται και θα δείξουν αν είχε λάβει υπνωτικά χάπια, αν είχε γίνει υπερβολική χρήση αλκοόλ ή χρήση ναρκωτικών. Ενδεχομένως, τα στοιχεία αυτά να αναβαθμίσουν το κατηγορητήριο ή να επεκτείνει τις έρευνες των αρχών. Το δεύτερο είναι τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, όπου έχουν συλλέξει τα ρούχα της κοπέλας και του κατηγορούμενου.

Από εκεί και πέρα στο μικροσκόπιο των Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκονται τα κινητά τηλέφωνα όσων εμπλέκονται στην υπόθεση αλλά και το υλικό που έχουν καταγράψει κάμερες ασφαλείας του ξενοδοχείου.

«Είμαι σοκαρισμένη γι' αυτό που μου συνέβη αλλά δεν θα κάνω πίσω», δηλώνει η 24χρονη που καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα βιασμού η οποία όπως αποκαλύπτει ο εργοδότης της, Χρήστος Καραθανάσης, βρίσκεται σε κατάσταση σοκ ενώ φοβάται ακόμα και για τη ζωή της, την στιγμή που ήδη ερευνάται από τις εισαγγελικές Αρχές η πιθανή ύπαρξη κυκλώματος μαστροπείας.

«Φιλοξενείται αυτήν την στιγμή από κάποια άτομα γιατί αντιλαμβάνεστε ότι φοβάται, είναι ένα κύκλωμα της νύχτας, είναι ένα κύκλωμα που έχει μπλέξει, οι απειλές είναι πάρα πολλές και φυλάγεται. Το να προστατέψει τον εαυτό της έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει. Δεν είναι μόνη της, καθημερινά γίνεται μία συσπείρωση δίπλα της, δεν είναι μόνη της» είπε μιλώντας στο MEGA o κ. Καραθανάσης.

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου

Ενδεικτικό της πορείας που μπορεί να λάβει η υπόθεση αν τα στοιχεία «μιλήσουν» είναι η παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου. Δόθηκε εντολή στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης, προκειμένου να εποπτεύσει ο εισαγγελέας τις έρευνες, λόγω της σοβαρότητας των καταγγελιών. Η εισαγγελία έχει διαχωρίσει δύο έρευνες με βάση το θέμα. Η μία είναι η καταγγελία της 24χρονης, ότι χωρίς τη συναίνεσή της υπέστη σεξουαλική κακοποίηση. Η δεύτερη είναι η έρευνα για κύκλωμα μαστροπείας.

«Η ελληνική αστυνομία, ανεπηρέαστη από ονόματα, δε μας ενδιαφέρουν τα ονόματα, θα κάνει στο ακέραιο το καθήκον της, δε μας προβληματίζει το ονοματεπώνυμο του καθενός, ούτε εάν είναι πλούσιος ή φτωχός, αν είναι επιχειρηματίας ή εργάτης», λέει από τη μεριά του ο Χρήστος Συμεωνίδης, αρχιφύλακας και αναπληρωτής γενικός γραμματέας Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Ανακοίνωση Coca Cola 3E: Καμία σχέση η εταιρεία με τα πρόσωπα στην υπόθεση βιασμού

Με δύο πρόσωπα από τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στο βιασμό της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη, να έχουν συσχετιστεί από πολλούς χρήστες στα social media με την Coca-Cola, η εταιρεία πήρε θέση και σε ανάρτησή της διαψεύδει ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα έχουν ιδιοκτησιακή ή άλλη σχέση με την εταιρεία.

«Σχετικά με πρόσφατες αναφορές σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα αντίστοιχα δημοσιεύματα, θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως ιδιοκτησιακή, μετοχική ή διοικητική σχέση της εταιρείας μας με τα πρόσωπα που φέρονται να έχουν αναμειχθεί στην υπόθεση. Όλοι εμείς, στην Coca-Cola 3E, καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε μορφή βίας», αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA