Μενού
  • Α-
  • Α+

«Γύρνα πίσω, μην φύγεις. Δεν χρειάζεται να ανησυχείς, εγώ θα σε προστατεύσω» ήταν το μήνυμα που έλαβε στο κινητό της η 24χρονης που κατήγγειλε ομαδικό βιασμό στη Θεσσαλονίκη, μετά τη λήξη του πάρτι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Πλέον, ο  «ασκός του Αιόλου» άνοιξε και οι αστυνομικές επιχειρήσεις βρίσκονται εν αναμονή, καθώς έχει ήδη εκπονηθεί το σχέδιο που θα οδηγήσει στην εξάρθρωση του διεθνούς κυκλώματος μαστροπείας.

Οι Αρχές έχουν ήδη εστιάσει σε ορισμένα πρόσωπα «κλειδιά», όπως τον διοργανωτή και τον ρόλο του, εάν δηλαδή είχε γνώση για το «θέμα» του πάρτι ή εάν απλώς ανέλαβε να «τρέξει» την γιορτή που έγινε την Πρωτοχρονιά και στη συνέχεια ανέλαβαν άλλοι την μετατροπή σε παράνομο event. Για τον ίδιο λόγο, οι έρευνες έχουν «κυκλώσει» και τον άνδρα που έκανε τις κρατήσεις με τις συμμετοχές εκείνων που έλαβαν μέρος στο πάρτι. Εκεί, οι αξιωματικοί της αστυνομίας έχουν ρίξει ιδιαίτερο βάρος, αφού ο συγκεκριμένος είχε στην κατοχή του και τη λίστα με τα ονόματα. Εξετάζεται ακόμη ο ρόλος του ατόμου που έκανε τις δημόσιες σχέσεις, εάν δηλαδή, εργαζόταν σε κάποια εταιρεία που μπορεί να έχει επαναλάβει παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, ή εάν δούλευε «μόνος», αλλά και εκείνου που είχε αναλάβει τις πληρωμές, καθώς ήταν αυτός που ήρθε σε επαφή με όλους τους συμμετέχοντες.

Μαρακάκης: «Ερχονται συλλήψεις»

Βέβαιος ότι μέσα στις επόμενες μέρες αν όχι ώρες, έρχονται συλλήψεις που θα προκαλέσουν αίσθηση, δήλωσε ο δικηγόρος, Γιάννης Μαρακάκης στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα Mega». «Η κοπέλα εμπιστεύτηκε κάποιους ανθρώπους και βρέθηκε σε μια γιορτή κι εκεί είδαμε το σύνηθες modus operandi σε τέτοιες περιπτώσεις, την κάμψη οποιασδήποτε αντίστασης μέσω χρήσης κάποιας ουσίας. Αναμένονται και οι τοξικολογικές για να το επιβεβαιώσουν αυτό. Ο συνδυασμός του αλκοόλ με τέτοιες ουσίες οδηγεί γρήγορα σε λιποθυμία. Μετά δε γνωρίζουμε πόσοι ήταν και τι συνέβη σε αυτό το δωμάτιο, μέχρι να ανακτήσει η κοπέλα τις αισθήσεις της. Είναι απίστευτο το θάρρος που έδειξε η κοπέλα.

Το περιστατικό είναι συγκεκριμένο, αν όσα λέει η κοπέλα επιβεβαιωθούν μιλάμε για βιασμό από κοινού για τον οποίο προβλέπονται ισόβια. Θα γίνει έρευνα για το αν υπάρχει κύκλωμα μαστροπείας, ανθρώπων που παρασέρνουν νεαρές κοπέλες στην πορνεία. Αυτό είναι κάτι διαφορετικό. Μπορεί να υπάρχει κύκλωμα που να συνδέεται με κάποιο νησί ή και το εξωτερικό. H προσωπική μου άποψη είναι ότι πολύ γρήγορα θα υπάρχουν και συλλήψεις», τόνισε ο δικηγόρος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA