Μενού
  • Α-
  • Α+

Ακόμα και οι μετεωρολόγοι δηλώνουν έκπληκτοι με τις διαθέσεις που δείχνει ότι θα έρθει στη χώρα μας από αύριο η κακοκαιρία «Ελπίδα» που θα φέρει μαζί της πολικές θερμοκρασίες και έντονες χιονοπτώσεις. Ενδεικτικό είναι πως ακόμα και ο πάντα... χαμηλών τόνων Σάκης Αρναούτογλου έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook πως «Πολλά χρόνια είχα να δω μια τέτοια χιονοεξέλιξη από τα προγνωστικά μοντέλα, πραγματικά»!

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) Θοδωρή Κολυδά, η δεύτερη ψυχρή εισβολή έρχεται το Σαββατοκύριακο και κρατά μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος, με πολύ κρύο. Ο αεροχείμαρρος φέρνει πολικές θερμοκρασίες, με τη χώρα μας να εισέρχεται από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και για μία περίπου εβδομάδα σε φάση παρατεταμένης παγωνιάς και κατά τόπους ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών αλλά και χιονοπτώσεων η ένταση και η έκταση των οποίων όμως είναι ακόμα ανοιχτές, εξαρτώμενες απολύτως από την ακριβή θέση και πορεία του συστήματος.

Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα

Άνοδος της θερμοκρασίας στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, τοπικές βροχές στα πεδινά και ημιορεινά και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της δυτικής και νότιας χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα, αίθριος γενικά καιρός με παροδικές νεφώσεις. Άνεμοι νοτιοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ στο Αιγαίο και έως 6 μποφόρ στο Ιόνιο. Παγετός τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022, στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά, στα δυτικότερα τμήματα της Ανατολικής Στερεάς, στη Δυτική Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται τοπικές βροχές. Τοπικές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της Ηπείρου πάνω από τα 1100 μέτρα, της Δυτικής Στερεάς, της Δυτικής Πελοποννήσου και στα δυτικότερα τμήματα της Ανατολικής Στερεάς πάνω από τα 1400 μέτρα. Τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από -10 έως 9 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -10 έως 11, στην Ήπειρο από -8 έως 12 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -6 έως 13, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -4 έως 15, στα νησιά του Ιονίου από 1 έως 12 βαθμούς, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από -2 έως 12 βαθμούς, και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από -2 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ στο Αιγαίο και έως 6 μποφόρ στο Ιόνιο.

Στην Αττική, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αναμένεται αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 13 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς από διάφορες διευθύνσεις. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 0 έως 8 βαθμούς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA