Μενού
  • Α-
  • Α+

Σήμερα, Πέμπτη 20 Ιανουαρίου, ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού με την τέταρτη δόση, μόνο όμως για την κατηγορία των ανοσοκατεσταλμένων ασθενών. Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, στη διάρκεια της ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας, είχε εξηγήσει ότι τα ραντεβού θα αρχίσουν να κλείνονται από σήμερα 20 Ιανουαρίου ενώ για να χορηγηθεί τέταρτη δόση θα πρέπει να έχουν περάσει τρεις μήνες από την τελευταία χορήγηση εμβολίου και αυτό αφορά όσους είναι 12 ετών και άνω.

«Διευκρινίζουμε πάλι ότι πρόκειται για τα άτομα που είναι σε ανοσοκαταστολή από νοσήματα και ειδικές θεραπείες και σε αυτούς περιλαμβάνονται και οι ηλικίες από 12 ετών και πάνω. Δε χορηγείται ενισχυτική δόση σε άτομα ηλικίας κάτω των 17 ετών, οπότε σε αυτή την περίπτωση είναι η ενισχυτική δόση μετά τον βασικό εμβολιασμό των ατόμων αυτών», σημείωσε χαρακτηριστικά. Επιπλέον, ο κ. Θεμιστοκλέους, τόνισε ότι όσοι εντάσσονται στην υποχρεωτικότητα εξαιρούνται του διοικητικού προστίμου.

Η τέταρτη δόση του εμβολίου θα πρέπει να γίνεται τρεις μήνες μετά την τελευταία δόση και θα χορηγείται σε πολίτες άνω των 12 ετών. Σχετικά με τους εμβολιασμούς του πληθυσμού, είπε πως ξεπεράσαμε τους 18,6 εκατ. εμβολιασμούς με πρώτη δόση, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 72,6% του γενικού πληθυσμού, ενώ οι πλήρως εμβολιασμένοι είναι πάνω από 7,2 εκατ., δηλαδή το 69% του γενικού πληθυσμού. 

Σε σχέση με την αναμνηστική δόση έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 4 εκατ. εμβολιασμοί, ενώ 560.000 πολίτες έχουν προγραμματίσει το ραντεβού τους. Όπως σημείωσε ο κ. Θεμιστοκλέους, οι πολίτες άνω των 18 θα πρέπει να έχουν κάνει αναμνηστική δόση έως 7 μήνες από την δεύτερη δόση. Τέλος μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί 65.000 παιδιά. Σε σχέση με το διοικητικό πρόστιμο έχουμε 208.000 που έχουν εμβολιαστεί μετά το μέτρο και πλέον το 92% των συμπολιτών μας άνω των 60 ετών είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA