Μενού
  • Α-
  • Α+

Έξι χρόνια μετά το δυστύχημα, η σύγκρουση ανάμεσα στην οικογένεια του Παντελή Παντελίδη και στις δύο κοπέλες που επέβαιναν στο μοιραίο τζιπ, τη Μίνα Αρναούτη και τη Φρόσω Κυριάκου συνεχίστηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας. Οι δύο γυναίκες ζητούν αποζημιώσεις για τους τραυματισμούς και τη ψυχική οδύνη που υπέστησαν για μήνες, με την οικογένεια του Παντελή Παντελίδη να επιμένει μέχρι σήμερα πως το τζιπ δεν οδηγούσε ο τραγουδιστής. Ωστόσο οι συγκεκριμένες απαιτήσεις ουσιαστικά ξεκινούν ένα ντόμινο διαδικασιών καθώς σύμφωνα με πληροφορίες στην περίπτωση που δικαιωθούν οι απαιτήσεις της Μίνα Αρναούτη, τότε η ασφαλιστική εταιρεία αναμένεται να ζητήσει ποσά από την οικογένεια Παντελίδη.

Διαβάστε ακόμη: Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Η πρώτη δήλωση του 27χρονου για τις καταγγελίες - «Ουδέποτε διέπραξα βιασμό»

Συγκεκριμένα η Μίνα Αρναούτη ζητά από την ασφαλιστική εταιρία του αυτοκινήτου 1.164.137 ευρώ ως ηθική και οικονομική αποζημίωση. Από αυτά, τα 500.000 ευρώ είναι για ηθική βλάβη, 500.000 ευρώ για οικονομική αποζημίωση, 73.500 ευρώ για εισοδήματα που θα είχε τα επόμενα 20 χρόνια αν δεν είχε τραυματιστεί, 60.950 ευρώ για πλαστικές επεμβάσεις επανορθωτικής αποκατάστασης, ενώ το υπόλοιπο ποσό αφορά τα νοσήλια. «Δεν μπορεί να δεχθεί την εαυτό της όπως είναι. Έχει κρίσεις πανικού και φοβία. Έχει διαπιστωθεί από γιατρούς. Η Μίνα θέλει να βρίσκεται κοντά στον Ευαγγελισμό. Το σπίτι της είναι δίπλα ακριβώς. Για καφέ να καταλάβετε, πηγαίνει στην κλινική του νοσοκομείου», είπε η μητέρα της.

Η Φρόσω Κυριάκου, ζητά συνολικά 94.630 ευρώ από την ασφαλιστική, εκ των οποίων τα 80.000 είναι για ηθική βλάβη και τα υπόλοιπα για τα νοσήλια.Η μητέρα της Μίνας Αρναούτη ανέφερε και τα όσα της είπε η κόρη της, για τη νύχτα που προηγήθηκε. «Στη χαρτοπαιξία δεν συμμετείχαν η Μίνα κι η Φρόσω. Ήταν ένα μεγάλο τραπέζι με μεγάλα ποσά και πήγαν αυτές παραδίπλα σε ένα τραπεζάκι και έκατσαν στο παράθυρο γιατί τους έλεγαν ότι έφερναν γρουσουζιά».

Αποκαλυπτικός ο ιατροδικαστής

Ετσι ο ιατροδικαστής που διόρισε η οικογένεια κατέθεσε πως οδηγός ήταν η Φρόσω Κυριάκου. «Ξεκάθαρα καταθέτω, είμαι 1.000% σίγουρος ότι οδηγός ήταν η κυρία Ευφροσύνη Κυριάκου, πράγμα που προκύπτει από το κάταγμα της στο βραχιόνιο οστό που εμφανίζεται στον οδηγό που δεν φοράει ζώνη, λόγω του τιμονιού που κρατάει».Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα του 2017, οδηγός στο μοιραίο τζιπ ήταν ο Παντελής Παντελίδης που όπως είχαν δείξει οι τοξικολογικές εξετάσεις είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, κάτι που από τότε η οικογένειά του αμφισβητεί.

«Μου είπε ότι οδήγησε ο Παντελίδης. Στην αρχή, εκείνη δεν είχε βάλει ζώνη, μετά άρχισε να τρέχει, φοβήθηκε και την έβαλε. Η Μίνα είχε φοβία με τα αμάξια όποτε δεν μπορώ να ξέρω αν πράγματι έτρεχε ή αν εκείνη φοβήθηκε. Έχει χάσει τον πατέρα της σε τροχαίο και είχε ένα άσχημο περιστατικό μια φίλη της».

Τι είπε η μητέρα της Μίνας Αρναούτη

Στην κατάθεση της μητέρας της Μίνας Αρναούτη, δεν διαφοροποιήθηκε από αυτά που η Μίνα Αρναούτη της έχει περιγράψει για τα όσα προηγήθηκαν του τροχαίου, καθώς και τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ακόμη μετά την πολύμηνη νοσηλεία της στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Εμφανώς συγκινημένη, προσπάθησε να δώσει στο δικαστήριο την εικόνα της κοπέλας, καταλήγοντας πως έχει λάβει και ψυχοσωματικά φάρμακα. «Δεν μπορεί να δεχθεί την εαυτό της όπως είναι. Εχει κρίσεις πανικού και φοβία. Εχει διαπιστωθεί από γιατρούς. Η Μίνα θέλει να βρίσκεται κοντά στον Ευαγγελισμό. Το σπίτι της είναι δίπλα ακριβώς. Για καφέ να καταλάβετε, πηγαίνει στην κλινική του νοσοκομείου».

Η μάρτυρας αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις που υπήρξαν μετά το τροχαίο. «Ένα μήνα μετά που κατέβηκε στο θάλαμο, της πήγαμε μια τηλεόραση και εκεί είχε μια τραγική εμπειρία, που έβλεπε τι γινόταν. Είχε στεναχωρηθεί σχετικά με το θάνατο του παιδιού. Είχε εφιάλτες, δεν μπορούσε να το πιστέψει. Επειδή την κατηγορούσαν, είχε ψυχοσωματικό επεισόδιο. Κυρία πρόεδρε, ήταν ένα μάτσο κόκαλα με σωληνάκια και σίδερα» προσθέτοντας ότι η κοπέλα νοσηλεύθηκε για 8 μήνες συνολικά.

Όσον αφορά στο μοιραίο πρωινό, μετέφερε στο δικαστήριο όσα της είχε αναφέρει η κόρη της. «Στη χαρτοπαιξία δεν συμμετείχαν η Μίνα και η Φρόσω. Ηταν ένα μεγάλο τραπέζι με μεγάλα ποσά και πήγαν αυτές παραδίπλα σε ένα τραπεζάκι και έκατσαν στο παράθυρο γιατί τους έλεγαν ότι έφερναν γρουσουζιά» εξήγησε, τονίζοντας ότι αν είχε καταλάβει ότι ο Παντελής Παντελίδης είχε καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, δεν θα έμπαινε στο όχημα.

Δικηγόρος: Όταν έφυγαν, ο θανών υπήρχε ένδειξη ότι δεν μπορούσε να οδηγήσει; Παραπατούσε, ας πούμε;

Μάρτυρας: Όχι. Ίσα ίσα, κάνανε καλαμπούρι και μπήκαν στο αμάξι. Δεν θα έμπαινε στο αμάξι αλλιώς.

Δικηγόρος: Τι σας είπε;

Μάρτυρας: Μου είπε ότι οδήγησε ο Παντελίδης. Στην αρχή, εκείνη δεν είχε βάλει ζώνη, μετά άρχισε να τρέχει, φοβήθηκε και την έβαλε. Η Μίνα είχε φοβία με τα αμάξια όποτε δεν μπορώ να ξέρω αν πράγματι έτρεχε ή αν εκείνη φοβήθηκε. Έχει χάσει τον πατέρα της σε τροχαίο και είχε ένα άσχημο περιστατικό μια φίλη της. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA