Μενού
  • Α-
  • Α+

Τον «ασκό του Αιόλου» φαίνεται πως άνοιξε η υπόθεση βιασμού της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα στη Θεσσαλονίκη, με ολοένα και περισσότερες γυναίκες να λύνουν τη σιωπή τους καταγγέλλοντας τη δράση οργανωμένων κυκλωμάτων που «ψαρεύουν» νεαρές κοπέλες με σκοπό να τις βάλουν σε παράνομα κυκλώματα μαστροπείας. Είναι χαρακτηριστικές οι αναφορές των δικηγόρων Ανθούλας Ανάσογλου και Αντώνη Κουδρόγλου που έκαναν λόγο για καταγγελίες γυναικών ότι επιτήδειοι προσπαθούν να τις «ψαρέψουν» δίνοντας τους προσκλήσεις για αμφιβόλου... ηθικότητας και νομιμότητας πάρτι.

«Δε θα δώσω όλες τις λεπτομέρειες γιατί θέλω να ερευνηθούν όλα. Είναι γεγονός ότι υπάρχουν νεαρά κορίτσια που προσεγγίζονται, και όχι κορίτσια που έχουν επιλέξει ένα τέτοιο επάγγελμα. Είναι κορίτσια της διπλανής πόρτας που τα “ψαρεύουν” από μπαρ και τους δίνεται πρόσκληση και στην πορεία ανακαλύπτουν τι σημαίνει αυτή η πρόσκληση. Οι κοπέλες πηγαίνουν έξω, ξεκινάει με ένα κέρασμα, μετά έρχεται πρόσκληση σε πάρτι και μετά τους λένε ότι αν θέλεις να συνεχίσεις μπορείς να πάρεις αυτή την αμοιβή. Φαντάζομαι ότι τον πρώτο καιρό είναι μεγάλη αυτή η αμοιβή, ακριβώς επειδή πρόκειται για “ψάρεμα”», είπε η κυρία Ανάσογλου στο Mega, ενώ πρόσθεσε ότι «ακόμα διερευνώ την αξιοπιστία των καταθέσεων. Αφού μαζέψω τα στοιχεία θα πάω στις Αρχές».

«Η περίπτωση της 24χρονης είναι άλλη. Η κοπέλα αυτή δεν ήξερε τίποτα. Πήγε όπως πάει ένα κορίτσι σε ένα πάρτι. Αυτό που λέω εγώ είναι μια άλλη περίπτωση, είναι η προέκταση του θέματος. Υπάρχουν άτομα που προσεγγίζουν κορίτσια χωρίς να δηλώσουν στην αρχή τις διαθέσεις τους και στην πορεία προσπαθούν να τις βάλουν σε ορισμένα παράνομα κυκλώματα», πρόσθεσε η ίδια.

«Η Δικαιοσύνη διερευνά κάτι περισσότερο από έναν μεμονωμένο βιασμό»

«Το σημαντικότερο στοιχείο στην υπόθεση της 24χρονης είναι η παραγγελία που έδωσε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου τη Δευτέρα να επιμεληθεί της ανάκρισης ο προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών Θεσσαλονίκης. Είναι κάτι που δεν το ακούμε συχνά, και αυτό δείχνει κάτι. Ότι η Δικαιοσύνη διερευνά κάτι περισσότερο από μία περίπτωση ενός μεμονωμένου βιασμού. Το ότι δεν υπάρχουν προσαγωγές, κατηγορούμενοι κλπ., εγώ άκουσα από τα ΜΜΕ ότι κλήθηκαν να καταθέσουν 4 άτομα ως ύποπτοι για την υπόθεση αυτή. Και αν ερευνήθηκαν σπίτια συγκεκριμένων ατόμων, είναι επίσης σημαντικό», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Κουδρόγλου.

«Είναι σαφές και από τις καταθέσεις της 24χρονης, ότι δεν εμπλεκόταν μόνο ένα άτομο, αλλά περισσότερα. Τα περισσότερα άτομα, έχει άλλη βαρύτητα η πράξη του βιασμού. Πάμε σε ομαδικό βιασμό. Η ανάμειξη του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου είναι πολύ σοβαρή και δείχνει τη βαρύτητα της υπόθεσης. Οι ποινές είναι βαρύτατες σε αυτά τα αδικήματα. Είναι ποινή κάθειρξης, δηλαδή φυλάκιση, και αν αποδειχθούν και επιβαρυντικές περιστάσεις εκτοξεύονται», εξήγησε ο ίδιος. «Τα ισόβια είναι μια ποινή που ακόμα και στην ανθρωποκτονία είναι η ανώτερη ποινή και γνωρίζετε ότι στην πράξη τα ισόβια δεν είναι ισόβια. Οι περιστάσεις θα δείξουν αν θα επιβληθούν ισόβια», πρόσθεσε.

«Εχω καταγγελία ότι έδωσαν χάπι βιασμού σε κοπέλα»

Η Ανθούλα Ανάσογλου ανέφερε ότι έχει δεχτεί και καταγγελία για χρήση χαπιού βιασμού σε κοπέλα. «Το χάπι του βιασμού δίνεται όταν υπάρχει ομαδικός βιασμός, γιατί το θύμα δεν αντιλαμβάνεται τίποτα. Έχω μία σχετική καταγγελία από εχτές το βράδυ», είπε χαρακτηριστικά.

«Ο οργανισμός δεν αντιδρά. Είσαι σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Μπορεί να καταλαβαίνεις αλλά δεν μπορείς να αντιδράσεις. Εχεις κενά μνήμης, δε θυμάσαι όλο το παζλ. Αν συνδυαστεί με αλκοόλ, τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα. Είναι ο χειρότερος συνδυασμός. Όταν φτάνουμε σε τέτοιες καταστάσεις νομίζω ότι οι δικαστικές αρχές πρέπει να προχωρούν γρήγορα στη διερεύνηση της ιστορίας. Είναι σημαντικό να βγουν οι τοξικολογικές. Και μάλλον υπήρχε συνεργασία, δεν μπορεί ένας να τα έκανε όλα αυτά», σημείωσε από την πλευρά της η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA