Μενού
  • Α-
  • Α+

Η καταγγελία της Γεωργίας Μπίκα για το βιασμό της την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης και ειδικά για το χάπι, που όπως υποστήριξε, έριξαν προηγουμένως στο ποτό της, επαναφέρει μνήμες από μία άλλη σοκαριστική υπόθεση με θύμα μια νέα κοπέλα, που διαδραματίστηκε σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Αθήνα.

Το «χάπι βιασμού», που αποτελεί μέσο διάπραξης κακουργηματικών πράξεων, έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις δικαστικές αρχές της χώρας, οι οποίες έχουν αποφανθεί τελεσίδικα για την καθοριστική συνδρομή τέτοιων ουσιών στην τέλεση της συγκεκριμένης αξιόποινης πράξης. Τα όσα καταγγέλλει η 24χρονη Γεωργία εμφανίζουν απόλυτη ομοιότητα με την περίπτωση Δανέζας τουρίστριας, που βιάστηκε, αφού της χορηγήθηκε υπνωτικό φάρμακο, στην Πλάκα

Διαβάστε ακόμη: Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Ερευνα της ΕΛ.ΑΣ. στο σπίτι του μετρ - Κατασχέθηκαν τα κινητά του 

Ηταν φθινόπωρο του 2005 όταν η νεαρή κοπέλα έκανε τον περίπατό της στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης εντυπωσιασμένη από τα μνημεία του αρχαιοελληνικού πολιτισμού. Η πρόταση για ξενάγηση και η προσφορά μιας σπανακόπιτας από έναν άγνωστο έμελλε να σφραγίσει με τον πιο τραγικό τρόπο την υπόλοιπη ζωή της. Τα όσα περιγράφονται στην καταδικαστική απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείο Αθηνών, που εκδόθηκε το 2011, συνιστούν τον απόλυτο εφιάλτη:

Η ξενάγηση στην Πλάκα και το ναρκωτικό με ιατρική συνταγή

Τα όσα περιγράφονται στην καταδικαστική απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείο Αθηνών, που εκδόθηκε το 2011, συνιστούν τον απόλυτο εφιάλτη: «Ευρισκομένη στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης για τουρισμό με ένα φίλο της, επίσης Δανό υπήκοο, αφού επισκέφτηκαν μαζί το χώρο αυτό, στη συνέχεια ο φίλος της πήγε στον Πειραιά, ενώ αυτή πήγε στην Πλάκα. Ο κατηγορούμενος ο οποίος είναι παντρεμένος, πλησίασε την πολιτικώς ενάγουσα και αφού της συστήθηκε ως πιλότος της εταιρείας Air France, με το όνομα Α., προσφέρθηκε να την ξεναγήσει στον αρχαιολογικό χώρο. Η πολιτικώς ενάγουσα, που κατάλαβε ότι ο κατηγορούμενος γνώριζε ιστορία, δέχθηκε την προσφορά του και αυτός την ξενάγησε στην Πλάκα. Οταν έφθασαν στο θέατρο του Διονύσου, ο κατηγορούμενος της είπε ότι στην Ελλάδα συνηθίζεται να τρώνε οι τουρίστες σπανακόπιτα. Ετσι την άφησε μόνη της για 10λεπτά και επέστρεψε με μια σπανακόπιτα σε δύο κομμάτια, της προσέφερε τα ένα και το άλλο το έφαγε αυτός». 

Η παγίδα του βιαστή είχε στηθεί. «Στο κομμάτι που έφαγε η πολιτικώς ενάγουσα, ο κατηγορούμενος, πρόσθεσε, αφού το θρυμμάτισε, το φάρμακο STILNOX, χωρίς να γίνει αντιληπτός απ' αυτήν», με το δικαστήριο να εξηγεί τι μπορεί να προκαλέσει η λήψη της ουσίας αυτής. «Το φάρμακο αυτό υπάγεται στα λίστα ναρκωτικών φαρμάκων και ο κατηγορούμενος έλαβε χρήση του φαρμάκου αυτού κατόπιν ιατρικής συνταγής. Οπως προκύπτει από τις οδηγίες χρήσης του φαρμάκου, αυτό είναι υπνωτικό και η χρήση του μπορεί να προκαλέσει αμνησία. Η κατάσταση αυτή εμφανίζεται συχνότερη μερικές ώρες μετά τη λήψη του και προκαλεί καταστολή, διαταραχή της συγκέντρωσης και της μυϊκής λειτουργίας, υπνηλία και διανοητική σύγχυση, ιδίως κατά την έναρξη της θεραπείας. Η ταυτόχρονη δε πρόσληψή του με οινοπνευματώδη αντενδείκνυνται». 

Από την σπανακόπιτα στο... ούζο, το νέκταρ και το κρασί

Το σατανικό σχέδιο του όμως δεν είχε ολοκληρωθεί ακόμα. «Γνωρίζοντας ο κατηγορούμενος, από τις οδηγίες χρήσης, ότι η ως άνω κατασταλτική επίδραση του φαρμάκου, επαυξάνεται όταν το STILNOX χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με οινοπνευματώδη, έπεισε την πολιτικώς ενάγουσα ότι είναι παράδοση να πίνουν νέκταρ οι τουρίστες και έτσι αυτή από ευγένεια τον ακολούθησε και μετέβησαν στο επί της οδού… στην Πλάκα κατάστημα πωλήσεως ποτών με την επωνυμία "...", όπου ήπιαν ούζο, κρασί και νέκταρ.

Σημειωτέον, ότι πριν πάνε για το ποτό σταμάτησαν στο ξενοδοχείο ... όπου ο κατηγορούμενος μπήκε μέσα για να κάνει κάποια κράτηση, όπως είπε στην πολιτικώς ενάγουσα και αυτή από ευγένεια τον περίμενε 2 έως 5 λεπτά. Μετά το ποτό η πολιτικώς ενάγουσα δεν θυμάται τίποτα απ' ό,τι επακολούθησε, αφού είχε αρχίσει η ενέργεια του φαρμάκου και υποβασταζομένη από τον κατηγορούμενο, ο τελευταίος την οδήγησε στο ως άνω ξενοδοχείο, στο οποίο είχε προηγουμένως μισθώσει ένα δωμάτιο για μερικές ώρες. Το κεφάλι της ήταν γερμένο στον ώμο του και φαινόταν πιωμένη, όπως κατέθεσε ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου». 

Η νεαρή κοπέλα ανήμπορη να αντιδράσει καθώς ήταν ναρκωμένη βιάστηκε. «Εκεί ο κατηγορούμενος εκμεταλλευόμενος την κατάσταση αναισθησίας στην οποία εν τω μεταξύ αυτή είχε περιέλθει ήρθε μαζί της σε εξώγαμη συνουσία. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται από την από ιατροδικαστική έκθεση που αναφέρει για «πρόσφατα σημεία ρήξης παρθενικού υμένα που συμπίπτουν ηλικιακά με την ημερομηνία του αναφερομένου βιασμού», αφού η πολιτικώς ενάγουσα πριν την ως άνω συνουσία ήταν παρθένα.

Την παράτησε στο ξενοδοχείο ναρκωμένη

Στη συνέχεια, την εγκατέλειψε στο ξενοδοχείο, λέγοντας στον ως άνω ξενοδόχο ότι πάει να αγοράσει νερό. Αφού πέρασε μισή ώρα, ο ξενοδόχος που έβλεπε ότι ο κατηγορούμενος δεν επέστρεφε και επειδή χρειαζόταν το δωμάτιο, αφού χτύπησε αρκετές φορές και δυνατά την πόρτα του δωματίου, την άνοιξε μόνος του και βρήκε την πολιτικώς ενάγουσα να κοιμάται γυμνή. Προσπάθησε να την ξυπνήσει και αυτό το κατάφερε με δυσκολία, αφού αυτή φαινόταν, σαν ναρκωμένη.

Την πήγε στο μπάνιο, της έριξε νερό στο πρόσωπο, την έντυσε και την κατέβασε στο σαλόνι. Την ρώτησε αν θέλει καφέ και αυτή του ζήτησε να πάει στην τουαλέτα όπου πήγε μόνη της κλείδωσε την πόρτα και έκανε έντονο εμετό. Της ζήτησε να ξεκλειδώσει την πόρτα και την βοήθησε να κάτσει στην καφετέρια, ενώ αυτή του έλεγε ότι θέλει να κοιμηθεί, στη συνέχεια δε ο ως άνω ξενοδόχος ειδοποίησε την αστυνομία». 

Βάσει των αποδεικτικών στοιχείων και της ακροαματικής διαδικασίας, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών κήρυξε ένοχο τον κατηγορούμενο για τη διάπραξη του βιασμού καταδικάζοντάς τον σε 5ετή κάθειρξη. Το 2013 ο Αρειος Πάγος αναίρεσε την καταδικαστική απόφαση μόνο ως προς το σκέλος της απόρριψης από το Εφετείο της αναγνώρισης της ελαφρυντικής περιστάσεως του πρότερου έντιμου βίου παραπέμποντας την υπόθεση, κατά το αναιρούμενο μέρος της, για νέα, κατά το μέρος αυτό συζήτηση στο ίδιο δικαστήριο, με διαφορετική σύνθεση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA