Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Πορεία διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα για την Γεωργία Μπίκα - 5.000 διαδηλωτές

Τη συμπαράστασή τους σε όλα τα θύματα έμφυλης βίας, χιλιάδες γυναίκες (και όχι μόνο) έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα, με αφορμή τον βιασμό της Γεωργίας Μπίκα στο πάρτι του ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη, αλλά και όχι μόνο για αυτή την υπόθεση. Εξάλλου, μέσα στο 2021 σημειώθηκε τεράστια αύξηση των κρουσμάτων ενδοοικογενειακής βίας με θύματα γυναίκες, γυναικοκτονίες, αλλά και ξυλοδαρμούς.

Διαβάστε ακόμη: Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Το βίντεο που είχε ανεβάσει η Γεωργία Μπίκα για τον θάνατο του αρραβωνιαστικού της

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ μπροστά από τη Βουλή βρίσκονται περίπου 5.000 άτομα, ενώ η πορεία διοργανώθηκε μέσω διαδικτύου. Μεταξύ άλλων συμμετέχουν συλλογικότητες και φεμινιστικές οργανώσεις.

Οι διαδηλωτές ζητούν να μην υπάρχει καμία ανοχή στους υπαίτιους αλλά και σε όσους εμπλέκονται στην υπόθεση. Κλειστή είναι η Βασιλίσσης Αμαλίας από το ύψος της οδού Σέκερη και η Πανεπιστήμιου.

 

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA