Μενού
  • Α-
  • Α+

Για τις εξελίξεις στην υπόθεση της Γεωργίας Μπίκα που κατήγγειλε βιασμό σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης μίλησε ο δικηγόρος της Αθανάσιος Ζιώγας. Όπως τόνισε οι τοξικολογικές εξετάσεις έχουν καθυστερήσει και τα αποτελέσματά τους «θα επιβεβαιώσουν τη βία και θα αλλάξει η κατηγορία για να βρεθούν οι ένοχοι στη φυλακή». 

Διαβάστε ακόμη: Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Ντόμινο εξελίξεων με τις καταθέσεις τεσσάρων ατόμων που ήταν στο πάρτι

«Η ιατροδικαστική έκθεση έδειξε μια σκληρή βία που βίωσε εκείνη τη νύχτα η Γεωργία. Οι τοξικολογικές εξετάσεις έχουν καθυστερήσει. Είχαμε τη διαβεβαίωση ότι μέχρι εχτές θα τις είχαμε. Μια ολόκληρη χώρα περιμένει. Μια κοινωνία αγωνιά για αυτό το αποτέλεσμα. Οι τοξικολογικές εξετάσεις θα δώσουν τα κρίσιμα αποτελέσματα. Μόλις έρθουν είμαι βέβαιος ότι θα επιβεβαιωθεί η βία κατά της Γεωργίας και θα αλλάξει η κατηγορία για να βρεθούν οι ένοχοι εκεί που τους αξίζει, στη φυλακή», είπε ο κ. Ζιώγας στο MEGA.  «Όσα έγιναν ή δεν έγιναν κατά την προδικασία, ήδη διερευνώνται από τις αρχές, αν υπάρχουν καθυστερήσεις που θα κρίνουν την υπόθεση, θα αναζητηθούν ευθύνες. Οι καθυστερήσεις που έγιναν δε φαίνεται να μπορούν να αλλοιώσουν το αποτέλεσμα», πρόσθεσε ο κ. Ζιώγας.

Ο κ. Ζιώγας ανέφερε πως η Γεωργία Μπίκα έδωσε συμπληρωματική κατάθεση την Παρασκευή (21/1) και «επιβεβαίωσε την καταγγελία της την αρχική με κάθε λεπτομέρεια, προσκομίζοντας τηλεφωνικές κλήσεις, μηνύματα που της έστειλαν. Επιβεβαίωσε, σε συνδυασμό με όσα δείχνουν οι κάμερες του ξενοδοχείου, τις ώρες που μπήκε και βγήκε στο ξενοδοχείο». «Η Γεωργία βγήκε με το πρόσωπό της άμεσα, πολύ γρήγορα μετά το περιστατικό, ένα μοναδικό παράδειγμα για τέτοια σοβαρά αδικήματα όπως αυτό του βιασμού, και ο κατηγορούμενος κρυμμένος πίσω από την επωνυμία του, την οικονομική του επιφάνεια, βγήκε με σκοτεινό πρόσωπο, καταθέτοντας νομικές απόψεις της πολυτελούς υπεράσπισής του», τόνισε ο ίδιος.

Αναφερόμενος στα όσα συνέβησαν το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, ο κ. Ζιώγας περιέγραψε ότι «Η Γεωργία επέστρεψε στο ξενοδοχείο, δεν μπορούσε να επιστρέψει στο πάρτι ή στο σπίτι της. Έκλεισε ένα δωμάτιο, το 510, μπήκε στο ασανσέρ για να πάει στο δωμάτιο αυτό. Κάποια στιγμή σταμάτησε το ασανσέρ, βγήκε και έψαχνε να βρει το δωμάτιό της. Την ακολουθούσαν τρεις νεαροί, την παρέσυραν στη σουίτα που έγινε ο βιασμός. Ξύπνησε το πρωί χωρίς να έχει κανέναν δίπλα της, και αμέσως τηλεφώνησε στον άνθρωπο που την προκάλεσε σε αυτό και άλλα πάρτι. Αυτός ο άνθρωπος κατέθεσε για τη δίωξη με τη μαστροπεία που γίνεται παράλληλα, και νομίζω πως έγινε η σύλληψή του».

Οι τέσσερις καταθέσεις «κλειδιά» 

Ντόμινο εξελίξεων εκτιμούν στην αστυνομία πως θα προκαλέσουν οι καταθέσεις τεσσάρων ατόμων που θεωρούνται «κλειδιά» για τη συνέχεια της υπόθεσης. Πρόκειται για τρεις γυναίκες και έναν άνδρα που συμμετείχαν στο πάρτι στο πολυτελές ξενοδοχείο. Τα άτομα αυτά εκτιμούν οι αστυνομικοί ότι θα βοηθήσουν προκειμένου να γίνει αντιληπτή η αλληλουχία των γεγονότων. Τα άτομα έμειναν μέχρι το τέλος του πρωτοχρονιάτικου πάρτι στο ξενοδοχείο και από τις καταθέσεις τους θα εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα για τη διασταύρωση των στοιχείων.

Μαραθώνια η κατάθεση του ο μετρ που κάλεσε τη Γεωργία στο πάρτι

Ο μετρ Μ.Π., ο άνθρωπος που διοργάνωσε το πάρτι στο οποίο η Γεωργία Μπίκα έπεσε θύμα βιασμού, κατέθεσε το απόγευμα της Παρασκευής (21/1) στο αστυνομικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης. Επειτα από τις έρευνες που έγιναν στο σπίτι του από άνδρες της Αστυνομίας, οι οποίοι κατάσχεσαν ηλεκτρονικές συσκευές, ο ίδιος πήγε στις αρχές για να καταθέσει όσα γνωρίζει για την υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μετρ δεν έμεινε μέχρι αργά στο πάρτι, κάτι για το οποίο έχει αναφερθεί σε καταθέσεις.

Από όσα έγιναν γνωστά, ο μετρ κλήθηκε στην Ασφάλεια για να παραδώσει το κινητό του τηλέφωνο, αφού πρώτα αστυνομικοί του Τμήματος Καταπολέμησης Οργανωμένου Εγκλήματος διερεύνησαν το σπίτι του και κατέσχεσαν ηλεκτρονικές συσκευές. Όπως ανέφερε ο δικηγόρος του, ο πελάτης του συμμετείχε στην έρευνα με τη θέλησή του, δεν έχει την ιδιότητα του κατηγορουμένου ή του υπόπτου και παρέδωσε ο ίδιος το κινητό για να εξεταστεί. Ο μετρ ήταν εμφανώς αγχωμένος δεν έκανε δηλώσεις, ενώ ο δικηγόρος του, είπε πως ο πελάτης του βρίσκεται γενικώς σε καλή ψυχολογική κατάσταση και ότι κατέθεσε όλα όσα γνώριζε σχετικά με το κύκλωμα μαστροπείας. Στα μηνύματα που έχει στείλει ο μετρ φαίνεται να ενημερώνει την Γεωργία Μπίκα για το πάρτι και να τη ρωτά «εάν ψήνεται» ενώ μετά της δίνει οδηγίες για το πώς θα μπει στο ξενοδοχείο και τι ακριβώς θα πει στην ρεσεψιόν για να περάσει μέσα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA